avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Renuntare custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Renuntare custodie

Fostul meu sot, doreste sa renunte la custodia copilului. Aceasta actiune este posibil sa se efectueze la notariat sau doar la judecatorie?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 00:16, 25 Noiembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este legală renunțarea unuia dintre părinți la exercitarea autorității părintești (custodiei).
Exercitarea în comun de către ambii părinți este un drept al copilului, nu al părinților.
`
Art. 36 din legea 272/2004:
(6) Un parinte nu poate renunta la autoritatea parinteasca, dar se poate intelege cu celalalt parinte cu privire la modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, in conditiile art. 506 din Codul civil.
(7) Se considera motive intemeiate pentru ca instanta sa decida ca autoritatea parinteasca sa se exercite de catre un singur parinte alcoolismul, boala psihica, dependenta de droguri a celuilalt parinte, violenta fata de copil sau fata de celalalt parinte, condamnarile pentru infractiuni de trafic de persoane, trafic de droguri, infractiuni cu privire la viata sexuala, infractiuni de violenta, precum si orice alt motiv legat de riscurile pentru copil, care ar deriva din exercitarea de catre acel parinte a autoritatii parintesti.
(8) In cazul existentei unor neintelegeri intre parinti cu privire la exercitarea drepturilor si indeplinirea obligatiilor parintesti, instanta judecatoreasca, dupa ascultarea ambilor parinti, hotaraste potrivit interesului superior al copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii obtinere custodie exclusiva cmutulescu cmutulescu care sunt conditiile pentru a obtine custodia totala asupra copilului in cazul unui divort. (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva amandina20 amandina20 buna ziua.as avea o intrebare,am un copil de 3luni si m-am despartit de tatal lui,nu am fost casatoriti,copilul este pe numele lui si as vrea sa il dau in ... (vezi toată discuția)
Se poate obține și exercita autoritatea părintească exclusivă prin acord notarial? Bradescu.ruxandra Bradescu.ruxandra Buna sunt in concubinaj si tatal copilului a recunoscut copilul in certificat.. Acum nu ne mai intelegem.. Tatal a acceptat sa imi dea custodia completa a ... (vezi toată discuția)