Mă poate îndruma cineva și pe mine - ce pot face în cazul meu vă rog:
Dețin o parcelă cu suprafața de 1 hectar, extravilan, lipit de intravilan/drum european.
Pe parcelă am făcut un gard(în mijlocul parcelei, pe aprox. 2000mp) de sârmă ghimpată, sârmă, plasă portocalie de delimitare în construcții, am pus 50 de semne vizibile cu tot felul de avertismente: nu intrați, proprietate privată, camere video etc., am pus 10 camere video de vânătoare cu senzor de mișcare, am făcut un gard la capătul parcelei dinspre drum.
E un cioban care intră de 3 ani de zile cu oile și caprele lui pe parcela mea, l-am filmat de mai multe ori, am martori că el este, etc., oile sunt ale unui alt tip.
Cu ultima invazie, acum 1 lună, mi-a distrus tot ce era în interiorul gardului: puieți de pin silvestru, pin negru, ierburi ornamentale etc.).
Am depus printr-o firmă de avocatură o plângere penală de distrugere, ar urma și una pe civil pentru recuperarea pagubei(aprox. 6000 lei cu dovezi facturi și chitanțe + 3 ani de lucru pentru îngrijire).
Situația cu dosarul penal am înțeles că o să fie de genul: îl cheamă pe proprietarul oilor la birou la procuror, îi prezintă probele mele, el zice că de vină e ciobanul care era cu ele, cioban care, între timp, a dispărut și nu știe pe unde e și nici cum îl cheamă.
Am sunat la primăria unde e terenul, unde e și poliție locală, ăștia zic că ei nu pot face nimic că nu ține de ei.
Acest cioban are 60ha concesionate de la primărie(în altă zonă a orașului) dar ține oile numai unde am eu terenul în zonă.
Oile intră la mine pe teren de pe un drum public, ce ține de primărie, la fel și iasă de pe acel drum de la mine de pe parcelă.
Le-am zis la primărie, măcar să trimită poliția locală să îl întrebe ce caută pe acolo cu oile, ei zic că nu pot face asta că sunt pe teren privat. le-am trimis video cum ieșeau de la mine de pe parcelă pe drumul lor public, nu au zis nimic.
Ce aș putea să mai fac?
Vă mulțumesc!
Am o întrebare la care nu găsesc răspuns pe Google...
Au început să apară și în țară la noi servcii on-demand (vezi www.lokko.eu)...
Internațional există de mult timp: Uber, AirBNB, Handy etc....
Acum... întrebarea mea este... dacă îmi deschid o firmă de intermediere servicii on-demand de curățenie la domiciliu de exemplu... este necesar să închei un contract de angajare cu cei care prestează serviciile astea având în vedere faptul că firma mea nu este decât un intermediar care ia un comision din tranzacție pentru asigurarea platformei online unde se listează cererea/oferta.
Din câte știu eu la Uber, AirBnb și altele, cei care prestează serviciile nu încheie nici un contract... doar declară legal veniturile prin ceva formulare speciale în US.
Firmele on-demand nu le plătesc pensie, sănătate, etc....