avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Formă legală de muncă pentru serviciile on-demand?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Formă legală de muncă pentru serviciile on-demand?

Bună,

Am o întrebare la care nu găsesc răspuns pe Google...

Au început să apară și în țară la noi servcii on-demand (vezi www.lokko.eu)...

Internațional există de mult timp: Uber, AirBNB, Handy etc....

Acum... întrebarea mea este... dacă îmi deschid o firmă de intermediere servicii on-demand de curățenie la domiciliu de exemplu... este necesar să închei un contract de angajare cu cei care prestează serviciile astea având în vedere faptul că firma mea nu este decât un intermediar care ia un comision din tranzacție pentru asigurarea platformei online unde se listează cererea/oferta.

Din câte știu eu la Uber, AirBnb și altele, cei care prestează serviciile nu încheie nici un contract... doar declară legal veniturile prin ceva formulare speciale în US.

Firmele on-demand nu le plătesc pensie, sănătate, etc....

La noi există cadru legal pentru așa ceva?

Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 17:30, 8 Noiembrie 2015
Buna seara,
In cazul in care doar intermediati aceste servicii nu aveti nevoie de CIM cu persoanele care isi pun la dispozitie propriile servicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caen pentru activitate de intermediere codrutabodea codrutabodea Buna ziua, Desfasor o activitate de intermediere: caut clienti pentru diferite firme, iar pentru aceasta activitate facturez un comision firmelor carora le-am ... (vezi toată discuția)
Este legal serviciu airbnb in romania? alex_alex_92 alex_alex_92 Buna ziua, As vrea sa dau o camera de aprox 18 mp prin serviciul AirBnB. Exista un precedent legal pentru astfel de servicii? Sau un cadru legal? As vrea ... (vezi toată discuția)
Cod caen damiraco damiraco Buna ziua, ce cod Caen este necesar pentru a deveni colaborator al unei societati care acorda imprumuturi nebancare? Multumesc (vezi toată discuția)