6492 Alte activitati de creditare Aceasta clasa include: -activitati de servicii financiare care se refera in primul rand la contractarea de imprumuturi de catre institutii neimplicate in intermedierea monetara, unde acordarea creditelor poate lua o varietate de forme, cum ar fi imprumuturi, ipoteci, carti de credit etc., oferind urmatoarele tipuri de servicii: -acordarea creditelor de consum -finantarea comertului international -asigurarea finantarii pe termen lung a industriei, de catre bancile industriale -imprumuturi monetare in afara sistemului bancar -acordarea de credite pentru cumpararea locuintelor, de catre institutii specializate care nu primesc depozite -servicii de amanetare si gaj Aceasta clasa exclude: -acordarea de credite pentru cumpararea de locuinte de catre institutii specializate (banci pentru locuinte), vezi 6419 -activitati de inchiriere de bunuri (leasing operational), vezi diviziunea 77, potrivit tipului de bun inchiriat -acordare de credite de catre asociatii de persoane (patronale, profesionale, etc.), vezi 9499
Multumesc pentru raspuns. Totusi, daca sunt doar intermediar intre societatea care acorda credite si client, nu e suficient sa am cod pentru intermedieri financiare de ex.? Sau chiar de secretariat. Practic nu eu acord banii, nu verific biroul de credite, doar intocmesc un dosar cu o cerere si alte documente solicitate (buletin, adev. salariat etc.), iar daca societatea acorda imprumutul, as primi un comision. Multumesc.
Amanet
adibarbu27
codul cael ptr activitatea caselor de amanet impune obiect unic de activitate , sau pate fi autorizat alaturi de alte activitati desfasurate de o societate?
(vezi toată discuția)
Imprumuturi legale!
matican
Vreau sa imi fac o firma gen Provident cu imprumuturi legale! Sumele imprumutate sa fie intre 300 euro si 1500 euro ! Pot sa fac o astfel de firma ? E un fel ... (vezi toată discuția)