avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Activitate 4me

Activitate 4me

Primaria a emis decizie prin care trebuie sa platim impozit pe casa, teren si salubrizare.

Casa nu exista. Avem doar autorizatia de constructie expirata.

Se poate contesta decizia de impunere? Ce fel de avocat m-ar putea ajuta? Artm vorbit cu unul care a spus da se poate, dar nu este specializarea lui pe administrativ sa se poata ocupa...
:)
Ce ma sfatuiti?

Buna ziua,
Sotul meu a inceput in 2011 constructia unei case la tara, dar autorizatia a expirat in mai 2013. Pt ca nu au fost bani am oprit lucrarile de constructii in 2012, am plecat in strainatate la munca si am uitat sa prelungim termenul autorizatiei de constructie.
S-au realizat aproximativ jumate din lucrarile prevazute in proiectul initial. Nu exista curent tras in casa, nu exista apa, nu este fantana, fosa si celelalte anexe. Acoperisul casei nu este finalizat, doar acoperit cu tabla.
Vrem sa obtinem o noua autorizatie de constructie, dar primaria din comuna ne refuza categoric pt ca ei au considerat finalizata constructia la expirarea primei autorizatii si ne-au trecut la impozit.
Cum o sa procedam sa fie totul legal, ca mai apoi sa putem inregistra constructia finalizata la cadastru?
Construind fara autorizatie nu o sa avem titlu de proprietate pe casa...