avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reinnoire autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reinnoire autorizatie de constructie

Buna ziua,
Sotul meu a inceput in 2011 constructia unei case la tara, dar autorizatia a expirat in mai 2013. Pt ca nu au fost bani am oprit lucrarile de constructii in 2012, am plecat in strainatate la munca si am uitat sa prelungim termenul autorizatiei de constructie.
S-au realizat aproximativ jumate din lucrarile prevazute in proiectul initial. Nu exista curent tras in casa, nu exista apa, nu este fantana, fosa si celelalte anexe. Acoperisul casei nu este finalizat, doar acoperit cu tabla.
Vrem sa obtinem o noua autorizatie de constructie, dar primaria din comuna ne refuza categoric pt ca ei au considerat finalizata constructia la expirarea primei autorizatii si ne-au trecut la impozit.
Cum o sa procedam sa fie totul legal, ca mai apoi sa putem inregistra constructia finalizata la cadastru?
Construind fara autorizatie nu o sa avem titlu de proprietate pe casa...
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 18:22, 3 Noiembrie 2015
Lasati o cerere scrisa prin care solicitati documentele de receptie.
Deoarece aveți AC și proces verbal de recepție nu au cum să vă elibereze o altă autorizație. Solicitați p.v recepție și vă puteți face intabularea. Executați acum lucrările pe care nu le-ați executat de la început.
Este logic să nu vi se emită o nouă AC- a fost o greșeală din partea lor , dar eventual puteți solicitat o nouă AC pentru eventuale modificări la acoperiș iar pt. utilități , solicitați operatorilor efectuarea racordărilor. .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref.vanzarea unei propietati la tara ,compusa din teren + constructie neterminata ContSters210605 ContSters210605 Am la tara un teren de 800mp pe care am inceput o casa-constructie in baza autorizatiei de construire emisa de primaria locala. CONSTRUCTIA ESTE REALIZATA IN ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa platesc impozit pentru o casa neterminata ? lenamat lenamat In ianuarie 2007 am obtinut o autorizatie de constructie pentru o casa in comuna natala. E prevazut termenul de 12 luni pentru inceperea lucrarilor si 60 luni ... (vezi toată discuția)
Expirare autorizatie constructie prelungita Irina Iacob Irina Iacob Buna seara, In anul 2008 am obtinut autorizatie de constructie casa pe 3 ani. In anul 2011 am prelungit autorizatia cu perioada maxima, respectiv inca un an. ... (vezi toată discuția)