avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Activitate George Lazarovici

Activitate George Lazarovici

Din start se poate constata ca este ceva in neregula in aceasta speta. In mod uzual aceste jocuri sunt descarcate direct de catre utilizator din platforme dedicate ( exemplu "google play" sau "apple store " ) in functie de sistemul de operare preinstalat. Pentru a putea efectua plati ( sau mai exact achizitii de module, bonificatii, diamante, etc) aceste jocuri conditioneaza asimilarea la contul de jucator a unui card de debit detinut de catre un adult, care prin acesta decizie implicit isi da acordul in a efectua plati directe catre producatorul jocului / aplicatiei pentru anumite module sau servicii. Nu in ultimul rand, nici o astfel de tranzactie nu este procesata fara solicitarea codului pin asimilat contului de utilizator pe aceste platforme, tocmai a fi prevenita aparitia unor astfel de incidente ca cel mai sus prezentat ( folosirea accidentala de catre unui copil de 6 ani.

Citez din mesajul postat de Andreea :
" Contractul cu operatorul de telefonie mentioneaza ca acesta (operatorul) nu este raspunzator pentru serviciile tertilor accesibile Clientului prin intermediul serviciilor furnizate."

In opinia mea in speta nu este vorba de de "servicii accesibile prin intermediul serviciilor furnizate" ci de servicii furnizate de catre operator in numele unui tert : atata timp cat plata se face prin intermediul operatorului ( prin factura de telefonie ) si nu prin plata directa de catre utilizator catre tert.

Atata timp cat operatorul intermediaza plata acestor servicii catre tert si furnizarea acestuia preinstalata pe terminale mobile, implicit are si posibilitatea de de a rezolva direct o astfel de sesizare ( anulare suma , etc ), cu atat mai mult cu cat, in speta, este vorba de o culpa clara a acestuia ( asta ca sa nu folosesc cuvinte mai grele ca de exemplu : furt, inselaciune, etc ).

Sfatul meu : consultati un avocat specializat in fraude informatice + sezizare la ANPC