avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Activitate vesafloarea

Activitate vesafloarea

Răspuns la discuția Mostenire dupa bunic a minorilor
Doamna Iulia , fiul si fosta nora si-au refacut viata fiiecare si in noua lor fam mai exista cite un copil care nu este al lor ci a sotului/sotiei( la fosta nora 2 si la actuala nora 1 din casatorii anterioare )...mentionez ca pe nepotul meu de 14 ani eu il cresc ...locuieste cu mine nepotica de 12 ani este cu mama ei dar la sfirsit de saptamaina sau cind mama ei este ocupata si ea locuieste tot cu mine .stiu ca autoritatea tutelara se implica dar eu intreb daca tutorii copiilor fiul si fosta nora ( care este de acord pt a cumpara ap ) au voie sa acceseze banii din conturile copiilor pt a putea cumpara ap si al mobila ....sigur ca nora o sa vina sa semneze orce act cum a facut si pina acum ...sunt in relatii bune cu ea si nu se impotriveste doar tot copiilor le va reveni ap eu....am locul meu de veci linga bunicul lor . in concluzie , tutorii au voie sa acceseze conturile copiilor pt o investitie intr-un ap? va multumesc si iertati-mi insistenta ....sunt o pensionara de 62 de ani si vreau sa ma linistesc in privinta asta ...
buna ziua ,sunt o bunica cu 2 nepoti ...baiatul meu a renuntat la mostenire in favoarea copiilor care au 14 respetiv 12 ani . trebuie sa mentionez ca parintii copiilor sunt divortati dar au tutela comuna . am facut succesiunea dupa sotul meu decedat si acum vreau sa vind casa si sa cumpar un ap . in succesiune scrie ca 1/2 imi revine mie ca sotie supravetuitoare apoi ca imi mai revine o cota de 2/8 si celor 2 nepoti cite o cota de 3/8 din masa succesorala .acum eu va intreb ....daca eu vreau sa achizitionez ap si pe acel contract de cumparare vor aparea si cei doi nepoti tutorii, respectiv mama si tatal lor pot sa imi de-a acordul sa folosesc si acei bani pt cumpararea apartamentului si sa il mobilez ...pt ca de fapt tot lor le va ramine .....multumesc frumos ...astept raspuns