avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Activitate Adrian_Mailat

Activitate Adrian_Mailat

Buna ziua,
As dori sa infiintez un laborator de cofetarie, am studii aferente si experienta in acest domeniu . Mentionez ca detin o proprietate(casa) la oras, unde as intentiona sa amenajez laboratorul, insa nu detin suficienti bani pentru demararea acestei activitati, in acest sens as dori sa accesez fonduri europene. Intrebarea mea este daca se mai acorda fonduri europene pentru acest tip de activitate si care este procedura pentru accesarea lor. Va multumesc!
Multumesc pentru raspuns. Din ce inteleg eu, la dvs nu s-a modificat suprafata construita , ati marit doar camera ,renuntand la balcon. Situatia mea este diferita. Eu doresc sa folosesc aceeasi autorizatie de constructie, dar suprafata construita sa fie mai mica, adica se modifica procentul de ocupare al terenului. Intrebarea mea este daca pot face acest lucru in baza unui temei legal, fara a fi necesara emiterea unei noi Autorizatii de Constructie.
Va multumesc!
Buna ziua, am o casa la care vreau sa fac extindere si mansardare. Am obtinut autorizatia de constructie, dar din motive financiare, as dori sa micsorez suprafata construita. Proiectantul mi-a spus ca daca se modifica suprafata si nu se mai respecta proiectul, trebuie intocmit un nou proiect si o noua Autorizatie de construire.Va rog frumos sa-mi spuneti daca la proiectul actual se poate face o modificare(micsorare de spatiu) si sa-l utilizez fara a face un nou proiect. Multumesc si sarbatori fericite!
Răspuns la discuția Taxe si impozit salariu
Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua, sunt inginer petrolist, am contract international incheiat cu SUA, firma angajatoare are si sediu in Romania, activitatea se desfasoara in spatiul UE, nu in Romania. Pe langa salariul de baza am si un dailyrate(diurna), intrebarea mea este daca trebuie sa platesc ceva taxe in Romania sau in tara gazda(unde imi desfasor activitatea)din spatiul UE si daca aceste taxe se aplica doar la salariul de baza sau la intreg venitul , incluzand si diurna.
Multumesc anticipat pentru raspuns!