avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Activitate Ella2222

Activitate Ella2222

Buna ziua. Avand si eu o problema asemanatoare in ceea ce priveste gradul de incadrare handicap, am sunat la ANPH pentru a cere informatii referitoare la documentele ce trebuiesc pentru a face contestatie la COMISIA SUPERIOARA DE EVALUARE A PERSOANELOR CU
HANDICAP PENTRU ADULTI. Mi s-a spus ca aceasta Comisie Superioara s-a desfiintat si sa ma adresez instantei de contencios administrativ.
Aceste date le-am citit inainte sa sun la ANPH...unde mi s-a spus ca aceasta Comisie Superioara nu mai exista. Intrebarea mea este daca COMISIA SUPERIOARA DE EVALUARE A PERSOANELOR CU HANDICAP PENTRU ADULTI mai exista sau nu.
Buna ziua. Am 41 ani, sunt pensionara gradul 2 invaliditate ( cancer mamar gradul 2, mastectomie san drept ). Am sunat la ANPH Bucuresti sa ma informez cum pot face contestatie la incadrarea in grad de handicap emisa de Comisia de evaluare handicap sector 5 si mi s-a spus ca, COMISIA SUPERIOARA DE EVALUARE A PERSOANELOR CU HANDICAP PENTRU ADULTI a fost desfiintata iar solutia este Tribunalul. Inrebarea mea este daca aceasta Comisie Superioara chiar s-a desfiintat. Am cautat pe net si nu am gasit nici o informatie ref. la acest aspect.
Multumesc.
Răspuns la discuția Pensie invaliditate gradul 2
Multumesc frumos pentru raspuns. As dori sa va mai intreb in legatura cu asigurarea de sanatate. Pana in prezent am platit asigurarea de sanatate la ANAF ca si persoana fara venit, avand in vedere ca incepand cu aceasta luna voi primi pensia de invaliditate si ajutorul de handicap, contributia la sanatate se deduce din pensie ?
Răspuns la discuția Pensie invaliditate gradul 2
Am 39 ani, iar stagiul potential acordat este 23 ani 4 luni 8 zile.
Buna ziua. Am primit decizia privind acordarea pensiei de invaliditate in baza Legii nr.263/2010 cuantum de 365 lei. Mentionez ca sunt incadrata gradul 2 invaliditate pentru cancer, casnica momentan, stagiul total realizat 2 ani 2 luni. Am inteles ca aceasta lege a fost revizuita si ca pensia minima acordata ar fi de 400 lei. As dori sa stiu daca sunt bine informata si daca sa depun contestatie. Va multumesc.