Buna ziua. Am 41 ani, sunt pensionara gradul 2 invaliditate ( cancer mamar gradul 2, mastectomie san drept ). Am sunat la ANPH Bucuresti sa ma informez cum pot face contestatie la incadrarea in grad de handicap emisa de Comisia de evaluare handicap sector 5 si mi s-a spus ca, COMISIA SUPERIOARA DE EVALUARE A PERSOANELOR CU HANDICAP PENTRU ADULTI a fost desfiintata iar solutia este Tribunalul. Inrebarea mea este daca aceasta Comisie Superioara chiar s-a desfiintat. Am cautat pe net si nu am gasit nici o informatie ref. la acest aspect.
Multumesc.
Aceste date le-am citit inainte sa sun la ANPH...unde mi s-a spus ca aceasta Comisie Superioara nu mai exista. Intrebarea mea este daca COMISIA SUPERIOARA DE EVALUARE A PERSOANELOR CU HANDICAP PENTRU ADULTI mai exista sau nu.
Daca pe site-ul oficial pe care l-am indicat in mesajul anterior nu este nicio precizare in acest sens, reiese ca respectiva comisie exista.
In raspunsul primit de la ANPH Buc. trebuia sa va precizeze actul normativ prin care s-a desfintat comisia respectiva.
Din păcate această Comisie Superioară CHIAR s-a desființat, și drept urmare va trebui să vă adresați instanței de contencios administrativ, care este TRIBUNALUL din fiecare județ.
`
Conform ultimei modificări făcute de OUG 51/2017, certificatele emise pot fi contestate la Instanța de Contencios Administrativ, în termen de 30 de zile.