avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pensie handicap taiata- cod boala C50 cod handicap 2
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pensie handicap taiata- cod boala C50 cod handicap 2

unei persoane avand cod boala C50 si cod handicap 2 , in varsta de 53 de ani i se poate taia pensia de handicap? Persoana respectiva a suferit de cancer mamar sanul fiindu-i extirpat i se poate anula gradul de handicap care implica si taierea pensiei de handicap???
Cel mai recent răspuns: psorinp , utilizator 22:46, 25 Noiembrie 2015
1. Nu exista pensie de handicap: ori este pensie de invaliditate ori este indemnizatie de handicap.

2. Eu cred ca este vorba de indemnizatie de handicap.

3. Pe decizia de anulare a gradului de handicap scrie in cat timp si unde se poate face contestatie.
pe decizie scrie doar ca " prezentul certificat poate fi contestat in termen de 30 zile" fara a se preciza unde anume se depune contestatia.
1. Deocamdata contestatia o face la Comisia de incadrare a persoanelor in grad de handicap.

2. Apoi se poate adresa Tribunalului din judetul in care are domiciliul.
o adresa dk se poate ptr Comisia de incadrare a persoanelor in grad de handicap. Sper ca nu tot aceeasi comisie care a anulat gradul de handicap din judet....... de fapt in Romania se poate.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2015
nicuHD, utilizator
Contestatia o depuneti tot la Comisia judeteana de incadrare a persoanelor in grad de handicap,care a eliberat certificatul, dar se face catre Comisia Superioara,
L448/2006
La articolul 87, dupa alineatul (3) se introduc trei noi alineate, alineatele (4)—(6), cu urmatorul cuprins:
"(4) Incadrarea sau respingerea incadrarii in grad si tip de handicap se atesta prin certificat emis de catre comisiile de evaluare. Eliberarea certificatului este scutita de taxa de timbru.
(5) Certificatele emise potrivit prevederilor alin. (4) pot fi contestate de titularii acestora, in termen de 30 de zile calendaristice de la comunicare, la Comisia superioara de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, denumita in continuare Comisia superioara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in grad de handicap Mathushalem Mathushalem Va rog sa ma lamuriti, in masura in care acest subiect va este cunoscut, daca o persoana de 26 de ani care sufera de cancer al sanului, operat prima oara in ... (vezi toată discuția)
comisia superioara de evaluare a persoanelor cu handicap pentru adulti Ella2222 Ella2222 Buna ziua. Am 41 ani, sunt pensionara gradul 2 invaliditate ( cancer mamar gradul 2, mastectomie san drept ). Am sunat la ANPH Bucuresti sa ma informez cum pot ... (vezi toată discuția)
Contestatie certificat de incadrare in grad de handicap stoicacoryna stoicacoryna Buna ziua. Mama mea in anul 1994 in urma evaluarii dosarului depus la comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap deva, i s-a acordat gradul II de ... (vezi toată discuția)