avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Activitate edydear21

Activitate edydear21

Buna ziua. Am vandut un produs pe ebay si am avut probleme cu trimiterea lui in Rusia. Nu am putut returna suma pentru ca deja cheltuisem banii. Am devenit "tepar" fara intentie. Datorez paypal circa 300 lei pe care nu o mai pot achita prin paypal(am incercat dupa 3 luni). Nu stiu exact de ce.
In fine, paypal a vandut datoria firmei Fire Credit din Iasi care acum mi-o cere mie prin intermediul unui cont tert.
Le-am spus la telefon ca eu nu am nimic de-a face cu ei, dar in cazul in care au totusi drept legal asupra acestei datorii, ar trebui sa ma astept la actionare in judecata pentru suma de 313 lei?
De asemeni, daca refuz sa platesc, ma pot astepta la penalizari si cat de mari pot fi aceste penalizari? Evident nu vreau sa aflu peste 2 ani ca un judecator imi cere sa platesc triplu sumei si cheltuieli de judecata. In acelasi timp, nu vreau nici sa platesc unei firme fantoma bani in conditiile in care nu am semnat nici un contract cu ei.

Mentionez ca in contractul dintre Paypal Europe si Fire Credit se precizeaza ca cea din urma are e imputernicita sa ia orice masuri pentru colectarea Extrajudiciara a creantelor. Are asta vreo relevanta, insemna ca nu au dreptul de actionare in judecata?
[ link extern ]

Va multumesc pentru asistenta.
Va salut. Tatal meu urmeaza a fi executat silit pe 15 decembrie, si am citit ca pe 26 decembrie intra in vigoare legea insolventei personale. Exista vreo posibilitate de a scapa de executarea silita prin intermediul procedurii de lichidare a activelor(chiar daca nu detine mai nimic) in conditiile in care banca ii retine deja 1/3 din salariu, care e atat de mic incat ii vine greu sa traiasca o viata normala? De asemeni, e cu putinta ca el sa evite executarea pana cand legea intra in vigoare? Orice sfat e binevenit, va multmesc.