avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Activitate mieunika

Activitate mieunika

Acum cateva zile am sustinut un concurs pt un post de functionar public debutant - proba scrisa, grila - si am dubii cu privire la baremul de corectare. Erau multe intrebari "capcana" strict pe texte din lege, in care modificarile de termeni erau minore (ex: cuvantul "efectuat" inlocuit cu "realizat") mai erau si unele mai evidente dar in contextul unui enunt pe 3-4 randuri nu ieseau intotdeauna in evidenta.
Am consultat lucrarea, insa nu m-au lasat sa o fotocopiez, iar pe barem nu da si intrebarile, ci doar numarul intrebarii si literele raspunsurilor corecte.
Exista temei legal prin care eu sa solicit institutiei respective subiectele de concurs ? Sunt acele informatii publice? In procedura scrie ca subiectele sunt formulate cu 2 zile inainte de concurs, de fiecare membru al comisiei, astfel incat sa fie mai multe variante de subiecte. Consecinta logica ar fi ca acele subiecte nu vor mai fi folosite si pt alte concursuri, deci nu vad de ce nu ar fi si publice.
Stiu ca subiectele la examenele nationale gen bacalaureat sunt facute publice, insa nu stiu daca aceleasi prevederi se aplica si pt concursurile pt functiile publice din administratia locala.
Va multumesc.