avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Subiectele unui concurs pt ocuparea unei functii ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Subiectele unui concurs pt ocuparea unei functii publice sunt informatii publice ?

Acum cateva zile am sustinut un concurs pt un post de functionar public debutant - proba scrisa, grila - si am dubii cu privire la baremul de corectare. Erau multe intrebari "capcana" strict pe texte din lege, in care modificarile de termeni erau minore (ex: cuvantul "efectuat" inlocuit cu "realizat") mai erau si unele mai evidente dar in contextul unui enunt pe 3-4 randuri nu ieseau intotdeauna in evidenta.
Am consultat lucrarea, insa nu m-au lasat sa o fotocopiez, iar pe barem nu da si intrebarile, ci doar numarul intrebarii si literele raspunsurilor corecte.
Exista temei legal prin care eu sa solicit institutiei respective subiectele de concurs ? Sunt acele informatii publice? In procedura scrie ca subiectele sunt formulate cu 2 zile inainte de concurs, de fiecare membru al comisiei, astfel incat sa fie mai multe variante de subiecte. Consecinta logica ar fi ca acele subiecte nu vor mai fi folosite si pt alte concursuri, deci nu vad de ce nu ar fi si publice.
Stiu ca subiectele la examenele nationale gen bacalaureat sunt facute publice, insa nu stiu daca aceleasi prevederi se aplica si pt concursurile pt functiile publice din administratia locala.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: georgiana_s , utilizator 13:54, 1 Octombrie 2016
Din cate stiu pe portalul ANFP erau intrebari si raspunsuri, deci se poate spune ca nu este ceva strict secret.
Buna ziua,
Referitor la intrebarea de mai sus, referitorul la faptul ca examenul a fost sub forma unui test grila pt ocuparea functiei publice de debutant ... cate intrebari a avut testul grila? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs administratie publica gina.rece gina.rece Buna ziua,m-am inscris la un concurs pentru ocuparea postului de inspector cls. I-grad debutant si urmeaza sa dau proba scrisa.Daca dintre cei ce cititi acest ... (vezi toată discuția)
Organizare concurs anfp secretar u.a.t nicedi nicedi Praba scrisa a concursului poate fi compusa numai din teste grila?multumesc:( (vezi toată discuția)
Concurs functionar public - inspector asistent cryss15 cryss15 Vreau sa particip la un concurs scos de primarie pentru functia publica de executie 'inspector asistent' . Bibliografia este impresionanta :stunned: . As ... (vezi toată discuția)