Ce registre ar trebui sa tina/completeze presedintele unui ong? Suntem la inceput, avem un contabil care s-a oferit sa ne ajute pro bono, Am intrebat ce registre trebuie sa cumpar si a zis sa nu cumpar nimic. sunt f nedumerita. nu trebuie sa tin nici o evidenta a banilor?
voi merge maine sa discut cu un director de la taxe si impozite. si, pentru ca vreau sa reusesc sigur, sunt mai multe mamici in aceeasi situatie, ati putea sa-mi indicati un articol de lege (daca exista) ca nu sunt ROLuri pentru soti in cazul taxei auto?
am inteles foarte bine, datorita dumneavoastra, cum e cu legea 272/2004, ca si eu sunt reprezentantul legal al copilului, dar as vrea sa stiu tot si despre taxa auto, de ce nu ar trebui sa am impozit la masina pe numele meu.
va multumesc foarte mult.
multumesc.
avem o singura masina, cumparata in timpul casatoriei si ni s-a spus ca , dupa noul cod fiscal, ambii soti trebuie sa plateasca impozit pe masina pe care o avem, in mod egal.
de altfel, am intrebat astazi la primarie daca am vre-un impozit pe numele meu si mi s-a spus ca trebuie sa platesc jumatate din impozitul pe masina sotului.
explicatia care ni s-a dat a fost ca, este scutit doar sotul deoarece el este asistentul personal al copilului. ceea ce mi se pare absurd dar poate se refera la faptul ca legea spune ca sunt scutiti de la plata " reprezentantii legali ai copilului" .
eu nu stiu daca reprezentant legal inseamna asistentul personal copilului sau suntem noi parintii? mie mi se pare normal sa fim noi parintii, ca insotitor ar fi putut fi angajat oricine.
eu, ca mama, nu sunt reprezentantul copilului meu? ce lege as putea sa le arat, in varianta in care am dreptate? sunt extrem de derutata.
am un copil cu grad 1 de invaliditate si conform noului cod fiscal ( art 469 ) ar trebui sa fim scutiti de plata impozitului pe masina. a fost sotul la primaria iasi sa depuna actele necesare scutirii de impozit (masina este pe numele lui) si a fost scutit de impozit doar el (jumatate din suma)., eu trebuind sa platesc cealalta jumate de impozit.
este corect asa? tot citesc articolul 469 si nu inteleg daca se refera la ambii parinti ai copilului cu handicap. cum sa fie scutit de impozit doar unul din soti?
si de ce trebuie sa platesc si eu impozit daca masina este pe numele sotului?
multumesc