avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Registre ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Registre ong

Ce registre ar trebui sa tina/completeze presedintele unui ong? Suntem la inceput, avem un contabil care s-a oferit sa ne ajute pro bono, Am intrebat ce registre trebuie sa cumpar si a zis sa nu cumpar nimic. sunt f nedumerita. nu trebuie sa tin nici o evidenta a banilor?
Ultima modificare: Vineri, 26 Octombrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 19:01, 7 Noiembrie 2018
Buna ziua,

Cumparati in primul rand Registrul unic de control de la ANAF (in termen de 30 de zile de la infiintare se procura in baza unei cereri adresate ANAF, delegatii, CUI , acte ONG). Registru de casa , carnet NIR uri , chitantier sunt minim necesare.

De preferat sa puteti genera registru de casa,chitante , NIR uri in varianta printata dintr-un program pe calculator.

Daca desfasurati si activitate economica aveti nevoie si de un program de facturare.
Ultima modificare: Vineri, 26 Octombrie 2018
Constantin Vera, Contabil
ONG-urile NU sunt obligate sa aiba Registru Unic de COntrol

Constantin Vera a scris:

Buna ziua,

Cumparati in primul rand Registrul unic de control de la ANAF (in termen de 30 de zile de la infiintare se procura in baza unei cereri adresate ANAF, delegatii, CUI , acte ONG). Registru de casa , carnet NIR uri , chitantier sunt minim necesare.

De preferat sa puteti genera registru de casa,chitante , NIR uri in varianta printata dintr-un program pe calculator.

Daca desfasurati si activitate economica aveti nevoie si de un program de facturare.

Registrele obligatorii impuse de lege se pot tine pe calculator si se listeaza pe hartie, daca e cazul, dupa completarea unei pagini sau incheierea unei perioade, deci nu mai e obligatoriu sa cumperi tipizate pe suport de hartie cum era mai demult...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notiuni de inceput pentru o societate noua maria_antoneta maria_antoneta fata mea a facut o socetate de activitati de joaca pt copii .a infintat socetatea ,a inchiriat spatiu a luat un credit .sa inscris la platitor de tva ,asi vrea ... (vezi toată discuția)
Registre pfa Ofelia72 Ofelia72 Bună dimineața. În 6 august am înființat un PFA. Am depus declarația unică, dar nu știu ce trebuie să fac în continuare în legătură cu ANAF-ul? ... (vezi toată discuția)
Emitere chitante gambette gambette Brusc administratorul a renuntat la chitantele tipizate personalizate speciale pt. asoc. de proprietari si emite chitante redactate la PC si printate la ... (vezi toată discuția)