silviu_n a scris:
mury88 a scris:
Pentru lamuriri :
Savirsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a uneia sau mai multor contraventii atrage, pe linga sanctiunea amenzii, si aplicarea unui numar de puncte de penalizare, dupa cum urmeaza:
...
5. Circulatia pe un sector de drum pe care accesul este interzis;
O zi buna
Stimabile, vă rog să înțelegeți că cei care vă răspund aici nu sunt inamicii dvs, nu mai fiți agresiv în exprimare.! Vă înțelegem supărarea, în același timp trebuie să înțelegeți că ceea ce vi s-a întâmplat este rezultatul acțiunilor dvs.
Îi tot dați înainte cu acel articol 108, care se referă la sancțiunea complementară cu puncte de penalizare, când dvs vi se aplică art. 101 lit.d). Art. 108 alin. (1) lit. a) pct. 5 se referă la acordarea de 2 puncte penalizare pentru circulația pe un sector de drum pe care accesul este interzis, adică un drum pe care nu se circulă deloc. Dvs erați pe un drum cu sens unic, circulând în sens opus celui pe care era permisă circulația.
Dacă dvs, după ce v-a acroșat doamna care ieșea cu spatele de pe alee, ați fost la fel de agresiv cum sunteți și aici și ați sărit la ea că e vinovată, atunci dumneaei (sau soțul) a chemat poliția. Este adevărat că ea a fost cea care v-a lovit, însă acest lucru interesează numai din perspectiva plății eventualelor reparații, nu anulează fapta dvs de a circula pe contrasens. Trebuia să evitați cu orice preț să vină poliția.
Înainte de a acuza polițiștii și judecătorii, trebuie să înțelegeți cum funcționează justiția:
- dvs ați fost sancționat pentru o faptă - circulați pe sens opus (art. 101 lit. d);
- dvs ați înaintat instanței o plângere contravențională împotriva procesului verbal prin care ați fost sancționat pentru că circulați pe sens opus;
- pentru instanță nu are importanță că a avut loc un accident, că celălalt mergea cu spatele sau că ploua afară, decât în măsura în care acestea pot justifica fapta dvs de a circula pe contrasens
- în plângerea dvs contravențională trebuia să arătați fie că fapta nu a existat, că, de fapt, mergeați cu spatele în sensul corect sau că staționați cu luminile de avarie aprinse, mai ales că polițiștii nu au fost de față, procesul verbal fiind întocmit pe baza declarațiilor celor implicați și nu a constatării directe a polițiștilor, fie să vă recunoașteți fapta (circulația pe sens opus) și să solicitați clemența instanței;
- practic ați cerut anularea unui proces verbal pentru o contravenție (circulație pe sens opus) doar pe motiv că a fost greșită încadrarea, ceea ce v-am arătat că nu aveți dreptate, articolul care se aplică este 101 lit. d), așa cum este în procesul verbal iar art pe care îl invocați dvs se referă la altceva.
Ok.
Poate asta va ajuta in cazul in care dontr-o greseala veti ajunge in situatia mea :
Sens opus = contrasens/doua sensuri diferite pe un drum
Sens interzis = cand ai semnul de mai jos in fata
[ link extern ]
Dumneavoastra cand depasiti, pe ce sens va aflati ?
Ar fi bine pentru dumneavoastra sa realizati diferenta dintre aceste doua lucruri. Sau daca eu am interpretat in mod gresit codul rutier, pot sa accept si astept explicatiile dumneavoastra.
In ceea ce priveste agresivitatea mea, nu o vad in raspunsul meu catre dumneavoastra, nu stiu de unde ati dedus ca sunt agresiv...nu am fost si nu sunt.
Cu respect