avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Activitate M-O

Activitate M-O

Răspuns la discuția CALCULARE VECHIME PENSIE
Multumesc, este vorba despre femeie.
Răspuns la discuția CALCULARE VECHIME PENSIE
Multumesc, dar tot nu imi este clar raspunsul.... Persoana respectiva este nascuta in septembrie 1954, are 1066 de norme realizate in perioada 1975-1989, nr minim de norme este de 70. Se poate pensiona sau nu, are vechimea minima de pensionare?
Răspuns la discuția CALCULARE VECHIME PENSIE
Multumesc pt raspuns. Perioada este 1975-1989 si numarul minim de norme planificate este in anul 1982 de 70 norme. Daca impartim totalul de 1066 la 70 rezulta 15 ani si 2 luni. Va rog sa imi spuneti daca am calculat corect pt ca persoana in cauza are nevoie de o vechime minima de 14 ani si 8 luni si ar utea indeplini vechimea minima.
VREAU SA STIU SI EU CARE ESTE VECHIMEA IN MUNCA PENTRU O PERSOANA CARE A LUCRAT LA C.A.P. SI ARE 1066 NORME. CUM SE TRANSFORMA NORMELE IN ANI DE VECHIME?
Răspuns la discuția PENSII
Multumesc pentru raspuns. Vreau sa mai stiu daca se poate plati contributia acum si pentru perioada din urma sau se plateste inca 4 ani si 8 luni din momentul incheierii contractului?
Discuție PENSII
Buna ziua,
Doresc si eu lamuriri privind Legea pensiilor si anume: mama mea are un stagiu de cotizare de 10 ani, este nascuta pe 8 sept. 1954, in prezent are varsta de 61 de ani. Pentru a se pensiona trebuia sa aiba un stagiu de cotizare de aproximativ 14 ani. In prezent nu beneficiaza de nici o pensie . Ce putem face? Cat ar mai trebui sa plateasca cotizatia? Poate beneficia de acea ''pensie sociala''. Daca platim cotizatia se poate pensiona imediat?