VREAU SA STIU SI EU CARE ESTE VECHIMEA IN MUNCA PENTRU O PERSOANA CARE A LUCRAT LA C.A.P. SI ARE 1066 NORME. CUM SE TRANSFORMA NORMELE IN ANI DE VECHIME?
Precizati:
-In cati ani a realizat 1066 de norme.
-Cel mai mic numar de norme stabit a se realiza din toti anii in care a realizat norme.
De ex:
In unul din ani = 80
In alt an 60
In alt an 65
In alt an 70
Etc.
Care este cel mai mic.
Multumesc pt raspuns. Perioada este 1975-1989 si numarul minim de norme planificate este in anul 1982 de 70 norme. Daca impartim totalul de 1066 la 70 rezulta 15 ani si 2 luni. Va rog sa imi spuneti daca am calculat corect pt ca persoana in cauza are nevoie de o vechime minima de 14 ani si 8 luni si ar utea indeplini vechimea minima.
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2016 M-O, utilizator
Daca a realizat 1066 de norme in 15 ani calendaristici si norma cea mai mica a fost de 70, atunci a realizat 15 timpi utili(15 ani de stagiu).
1066:70= 15 timpi utili
Timpii utili nu pot depasi numarul de ani in care s-au realizat norme.
Multumesc, dar tot nu imi este clar raspunsul.... Persoana respectiva este nascuta in septembrie 1954, are 1066 de norme realizate in perioada 1975-1989, nr minim de norme este de 70. Se poate pensiona sau nu, are vechimea minima de pensionare?
Pensionare
oanatatuta
Daca a lucrat o persoana la CAP ni s-a dat de la primarie o hartie cu norme.cum se calculeaza in ani ca sa vedem daca se incadreaza la pensionare? (vezi toată discuția)