avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... CALCULARE VECHIME PENSIE
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

CALCULARE VECHIME PENSIE

VREAU SA STIU SI EU CARE ESTE VECHIMEA IN MUNCA PENTRU O PERSOANA CARE A LUCRAT LA C.A.P. SI ARE 1066 NORME. CUM SE TRANSFORMA NORMELE IN ANI DE VECHIME?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 22:46, 6 Martie 2016
Precizati:
-In cati ani a realizat 1066 de norme.
-Cel mai mic numar de norme stabit a se realiza din toti anii in care a realizat norme.
De ex:
In unul din ani = 80
In alt an 60
In alt an 65
In alt an 70
Etc.
Care este cel mai mic.
Multumesc pt raspuns. Perioada este 1975-1989 si numarul minim de norme planificate este in anul 1982 de 70 norme. Daca impartim totalul de 1066 la 70 rezulta 15 ani si 2 luni. Va rog sa imi spuneti daca am calculat corect pt ca persoana in cauza are nevoie de o vechime minima de 14 ani si 8 luni si ar utea indeplini vechimea minima.
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2016
M-O, utilizator
Daca a realizat 1066 de norme in 15 ani calendaristici si norma cea mai mica a fost de 70, atunci a realizat 15 timpi utili(15 ani de stagiu).
1066:70= 15 timpi utili

Timpii utili nu pot depasi numarul de ani in care s-au realizat norme.
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2016
Carp Mircea, utilizator
Multumesc, dar tot nu imi este clar raspunsul.... Persoana respectiva este nascuta in septembrie 1954, are 1066 de norme realizate in perioada 1975-1989, nr minim de norme este de 70. Se poate pensiona sau nu, are vechimea minima de pensionare?
Are 15 timpi utili = 15 ani de stagiu = stagiul minim de cotizare

Alte discuții în legătură

Pensie pentru cei care au lucrat în fostele cap-uri bună ziua!vă ... Adevar2 Adevar2 Pensie pentru cei care au lucrat în fostele CAP-uri Bună ziua!Vă rog respectuos să mă ajutați sa lămuresc următoarea problema: Bunica mea are 64 ... (vezi toată discuția)
Anul in care am implinit varsta de 14 ani kammeririna kammeririna Matusa mea a lucrat la C.A.P. Anul in care a implinit 14 ani i-a fost taiat din vechimea pentru pensionare, desi in fiecare an si-a depasit si cu 60% normele. ... (vezi toată discuția)
Pensionare oanatatuta oanatatuta Daca a lucrat o persoana la CAP ni s-a dat de la primarie o hartie cu norme.cum se calculeaza in ani ca sa vedem daca se incadreaza la pensionare? (vezi toată discuția)