avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare

Daca a lucrat o persoana la CAP ni s-a dat de la primarie o hartie cu norme.cum se calculeaza in ani ca sa vedem daca se incadreaza la pensionare?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:55, 21 Iulie 2014
Precizati din adeverinta pentru fiecare an:
-Numarul de norme reazilat
-Numarul de norme stabilit a se realiza
1)Total norme realizate : cel mai mic de norme stabilit a se realiza intrunul din ani=numarul timtilor utili.
2)Numarul timpilor utili nu pot depasi numarul de ani lucrati.

Ex:

In 15 ani s-au realizat 1350 de norme
Cel mai mic numar de norme este de 70
1350:70=19 timpi utili
Se vor lua in calcul doar 15 timpi utili(numarul anilor in care s-au realizat norme).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculare vechime pensie M-O M-O VREAU SA STIU SI EU CARE ESTE VECHIMEA IN MUNCA PENTRU O PERSOANA CARE A LUCRAT LA C.A.P. SI ARE 1066 NORME. CUM SE TRANSFORMA NORMELE IN ANI DE VECHIME? (vezi toată discuția)
Pensie pentru cei care au lucrat în fostele cap-uri bună ziua!vă ... Adevar2 Adevar2 Pensie pentru cei care au lucrat în fostele CAP-uri Bună ziua!Vă rog respectuos să mă ajutați sa lămuresc următoarea problema: Bunica mea are 64 ... (vezi toată discuția)
Pensie agricultura ion damaschin ion damaschin Buna ziua, O persoana iese la pensie in 1988. In anul 2008 revine la casa de pensii cu o adeverinta de la CAP si cere recalcularea pensiei. Stagiu in ... (vezi toată discuția)