avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Anul in care am implinit varsta de 14 ani
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Anul in care am implinit varsta de 14 ani

Matusa mea a lucrat la C.A.P. Anul in care a implinit 14 ani i-a fost taiat din vechimea pentru pensionare, desi in fiecare an si-a depasit si cu 60% normele. De ce i l-a taiat ???? Nu puteau sa-i considere mai multa vechime, deoarece era minora si lucra.!?X-(
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:38, 8 Iunie 2016
Postati:
Numarul anilor in care a realizat norme.
Numarul total de norme realizate in acesti ani.
Care a fost numarul cel mai mic de norme fixat a se realiza intr-unul din anii in care a realizat norme.
Numarul anilor in care a realizat norme : 5.
Numarul total de norme realizate in acesti ani : 520. ( Total norme planificate 370).
Numarul de norme cel mai mic fixat a se realiza : 60 .
Norme realizate in plus fata de planificat : 150.
Va multumesc frumos,
Calculele sunt urmatoarele:
520 : 60 = 8,6666 timpi utili = 5 timpi utili.

Numarul timpilor utili nu poate fi mai mare decat numarul anilor in care s-au realizat norme
Daca s-ar fi luat in calcul si acel an ar fi realizat 6 timpi utili.
De ce nu s-a luat in calcul nu stiu.
Sunt probleme de legislatia muncii mai vechi pe care eu nu le stapanesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculare vechime pensie M-O M-O VREAU SA STIU SI EU CARE ESTE VECHIMEA IN MUNCA PENTRU O PERSOANA CARE A LUCRAT LA C.A.P. SI ARE 1066 NORME. CUM SE TRANSFORMA NORMELE IN ANI DE VECHIME? (vezi toată discuția)
Pensie pentru cei care au lucrat în fostele cap-uri bună ziua!vă ... Adevar2 Adevar2 Pensie pentru cei care au lucrat în fostele CAP-uri Bună ziua!Vă rog respectuos să mă ajutați sa lămuresc următoarea problema: Bunica mea are 64 ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza vechimea la normele cap? eagle_free eagle_free As dori sa stiu si eu cum se calculeaza vechime in cazul normelor CAP. Si daca se poate si temeiul legal unde se precizeaza modul de calcul. Stiu ca se ... (vezi toată discuția)