avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Activitate VulcuSimona

Activitate VulcuSimona

Copil nascut in Romania din parinti cetateni straini. Poate sa obtina cetatenia romana doar prin faptul ca s-a nascut in Romania?
Discuție FURT intre RUDE
Copilul meu major este unicul mostenitor al tatalui sau decedat in august 2017. In octombrie 2017 a primit certificatul de mostenitor (unic) și cheia de la apartamentul tatalui decedat, din partea bunicii materne - notificata prin avocat - si a constatat faptul ca acesta era golit (fara frigider, cuier, televizor, calculator, dulap, haine, așternuturi, acte, poze, etc.). Mentionez ca eram divortata de tatal copilului iar fiul meu se judeca cu defunctul pentru pensie de intretinere major. Sunt imputernicita prin procura speciala pentru administrarea imobilului, deci cine trebuie sa faca reclamatia de furt: eu sau fiul meu? (Mentionez ca de pe cardul defunctului au fost facute retrageri dupa decesul acestuia de catre mama lui, reclamatia la politie fiind facuta imediat ce a fost inchis contul la banca).
Buna ziua!
In urma unui afis pus pe usa de la intrarea in scara am aflat ca o firma de metrologie va verifica ceasurile de apa rece din apartamente. Angajatul firmei mi-a rupt robinetul de apa din baia de serviciu si parchetul de pe holuri si din sufragerie a trebuit schimbat, fiindca se umflase.
Am incercat sa ma inteleg amiabil cu asociatia de proprietari care contractase firma de metrologie si cu acestia din urma, insa nu am gasit intelegere; primii spun ca eram obligata sa verific robinetii de apa din apartament ca sa fie functionali iar cei din urma ca robinetul era fisurat.
Mentionez ca nu a fost vorba de vreo infiltratie pana la intrarea angajatilor firmei la mine in casa, insa acum, fiindca locuiesc la et.3/4 i-am inundat si pe vecini.
De stiut ca robinetii de la vanele din beci sunt neschimbati din 1977 (de la constructia blocului) iar eu nu sunt instalator.
Nu inteleg de ce o casnica, un croitor sau o bucatareasa (in calitate de proprietari) ar fi obligati sa faca treaba de instalator daca asociatia a semnat contract cu o firma iar pe afis scria ”rezerve de apa pentru 6 ore”...
Nu este obligatoriu sa opresti apa pe coloana cand efectuezi o interventie, așa cum opreste un electrician curentul de la tabloul electric cand schimba o lustra?..
Va multumesc!
Buna ziua!
Locuiesc la etajul trei, intr-un bloc cu patru etaje. Am fost inundata (eu si inca trei vecini) fiindca angajatul firmei de metrologie, contractata de asociatia de locatari pentru verificarea metrologica a ceasurilor de apa mi-a rupt robinetul de apa rece din apartament.
Conditia firmei, afișată pe ușa de la intrarea în scara blocului era: ”Functionarea corecta a robinetilor de trecere. În cazul în care robineții de trecere sunt defecți, contoarele nu se vor demonta pentru verificare!”
Patronul firmei sustine ca nu erau obligati sa opreasca apa de la vanele din beci, pe durata acestei operatiuni, vina pentru inundatie fiind a mea, fiindca robinetul meu era fisurat?!...iar asociatia de locatari considera ca nu este vinovata, fiindca angajatul firmei de metrologie contractate de ei mi-a provocat pagubele.
Ca proprietar am fost anuntata de obligativitatea efectuarii acestei verificari si am permis accesul acestora in locuinta, insa nu as fi permis acest lucru daca mi-as fi imaginat ca nu si-au luat masuri de protectie (oprirea apei pe coloana) fiindca le-am mentionat faptul ca robinetul este pus din 2006...
Va rog sa ma ajutati cu un sfat privind recuperarea prejudiciilor materiale, fiindca acestea sunt insemnate (parchet, plinte, lambriuri, usa de vizitare smulsa si in special manopera, ca sa nu mai spun de curatenie...).
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Protectia copilului
Am fost tutorele mamei mele, bolnava de Alzheimer și insulino-dependenta, care a murit anul trecut, la varsta de 80 de ani si am colaborat cu Autoritatea Tutelara... altfel spus, am fost parintele mamei mele. Nu doresc nimanui sa treaca prin ce am trecut eu!

Facând analiza pe text, veti intelege de ce am folosit persoana a III-a. Poate ca nu am studii juridice dar ceva gramatica mai stiu. Am solicitat sfaturi unor specialisti iar o dovada de inteligenta ar fi capacitatea de a purta un dialog cu OMUL, fara discriminari (ex. nivel de cultura).

Ca profesionist, obiectivitatea este o cerinta obligatorie iar dvs. cu aroganta (probabil va simtiti bine dar nu toata lumea recunoaste o metafora) - judecati oamenii iar aceasta este o alta profesie.

Legat de profesii, va reamintesc de faptul ca Medicina nu se face la” fara frecventa”, ca alte facultati...iar ca sa devii medic este imperativ sa iubesti OMUL (sau oamenii?...)

Cu respect,

Răspuns la discuția Protectia copilului
Regret că nu ați fost atentă! Îmi ajut nepoata de când s-a născut (știind ce părinți are) dar mai ales fiindu-i un real sprijin moral, încurajînd-o și susținînd-o cât pot, ea manifestându-și regretul că nu sunt mama ei...
Trebuie să vă contrazic legat de un aspect: este copil, este copilul părinților ei, părinți care ar trebui să fie mândrii de ea și să-i mulțumească lui Dumnezeu că au așa un copil... unul pe care nu-l merită! Ea însă, nu și-a ales părinții!
A avea un domiciliu pe cartea de identitate nu înseamnă a avea un cămin și mai ales condiții să înveți pentru Facultatea de Medicină (care nu se face la f.f.) în situația în care nu ai mâncare în frigider și nici acces la utilități.
Eu am ajutat-o cu abonament pe toate liniile, bani pentru cursuri, îmbrăcăminte, încălțaminte, geantă, etc. inclusiv mâncare și bani de buzunar.
Încă ceva: nu suntem ... libere. Vreau să o iau la mine acasă dar nu o împiedică atât bunul simț pentru faptul că sunt divorțată, am un băiat de 17 ani care reprezintă opusul ei, un serviciu dificil și alte obligații, etc. cât grija pentru fratele ei de 15 ani pe care propriu-zis ea l-a crescut: l-a îmbrăcat, l-a dus la grădiniță și la școală, făceau temele împreună și au împărțit aceeași cameră, bătăi și lipsuri. Sper să puteți înțelege. Mai bună ar fi o mama vitregă. Ce cumpăram împreună pentru ea, considerând că fratele ei era favoritul mamei și nu avea nevoie (îl lua doar pe el în concedii), ea împărțea cu fratele ei.
Revenind la bani... Tatăl ei a trebuit să fie dat în judecată pentru cei 74 lei pe care-i trimite cu întârziere și pe care mama ei îi ridică de la poștă. Când am vorbit cu el a fost de părere ca ... ” e majoră, vaccinată...vrea bani - să meargă la produs!”...
De când a terminat liceul a stat mai mult la fostul ei prieten (sunt vecini), mama acestuia fiind o femeie bună, care a acceptat-o fiindcă avea o influentă pozitivă asupra fiului ei și o vreme a reușit să-l schimbe în bine. În tot acest timp trebuia să-i dea lui maică-sa bani din bursă pentru utilități și era responsabilă cu gătitul, curățenia și cu adusul mâncării la pat mamei când își băga demisia și zăcea cu săptămânile în vârful patului...(de la două locuri de muncă). Nu conta că era în sesiune și avea de învățat.
Acum mama-sa mănâncă la serviciu și pentru că nepoata mea nu a reușit magia ca mâncarea luată cu 50 lei să facă să le ajungă ei și fratelui o săptămână conform bugetului alocat de generoasa lor mamă s-a declanșat scandalul acum două săptămâni, când nepoata mea s-a trezit cu ultimul sandwish mâncat de fratele ei, căruia îi era foame...
Imaginați-vă duminică, prânz, un frigider gol și lunea dimineață un examen foarte greu la care trebuia să ia nota 10, fiindcă are de achitat un credit în valoare de 6.200 lei și dacă pierde bursa, mătușa care a ajutat-o (eu), care n-a mai primit pensia de întreținere pentru fiul ei de 6 luni și are datorii și procese pe cap, va trebui să-i achit ratele.
Vă multumesc pentru că vă pasă!
Răspuns la discuția Protectia copilului
Fata este studenta la Facultatea de Medicina si are cursuri pe toata durata zilei, cu pauze de cateva ore, facand naveta casa-facultate-spital judetean-maternitate, etc. (fara a mai socoti si garzile) - in jur de 40 km/zi. Locuieste inca la mama, care i-a nu-i da de mancare (produsele care nu sunt perisabile le tine in camera ei) si i-a interzis sa foloseasca utilitatile...
Despre bursa - luna trecuta am ajutat-o sa faca un imprumut de 6.200 lei la B.C.R. (credit pentru studenti) investiti pentru studii, cu termen de rambursare de doi ani si eu ca matusa sunt codebitor...
Ieri am apelat la Autoritatea Tutelara care mi-a raspuns ca se ocupa doar de minori... M-au indrumat spre Directia de Asistenta Sociala iar responsabilul de ”cazuri urgente” de acolo mi-a spus ca Legea 272-privind protectia drepturilor copilului- se refera la copiii institutionalizati, cei pe care-i au in plasament si nu cei care au familii...
Este incredibil!... M-au indrumat sa solicit sprijinul primariei de la locul de domiciliu, politiei, eventual preotului...
Studenta la facultate de stat, bursiera, in varsta de 24 de ani, parinti divortati, tatal recasatorit cu un copil minor iar mama, care mai are un copil in varsta de 15 ani a dat-o afara din casa.
Sunt matusa din partea tatalui. Vreau sa o ajut. Cum pot sa o fac, dat fiind faptul ca pe cartea de identitate nepoata mea are domiciliul la mama, insa aceasta din urma desi i-a restituit cheia de la casa nu-i permite sa foloseasca utilitatile si nici sa se atinga de mancarea din frigider?!