avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Activitate ASPA

Activitate ASPA

Aveti dreptate, pentru faptul ca nu vreau sa se incalce legea, de mai multe ori am fost ,,invitata'' sa parasesc institutia, se numeste cumva abuz de putere?
Aveti perfecta dreptate, suntem intr-o institutie publica, si atunci cand i-mi exprim punctul de vedere , normal, in domeniul meu, resurse umane, mi se spune sa plec acasa.Este normal asa???
Florin Cioca a scris:

@ASPA
Intr-o institutie publica salariatului detasat i se va acorda salariul (+ sporuri) prevazut in legea salarizarii. Institutia nu are dreptul sa acorde salarii mai mari. Atentie la Curtea de Conturi.

Corect, foarte corect, si atunci daca salariatul care vine de la S.C. la o institutie publica unde un salariu maxim pentru un salariat propriu este de aprox.2600, dar vine cu un salariu de 9500 lei, atentie 9.500 lei, si mai vrea si spor pentru conditii de munca, eu de la resurse umane, ce pot face?
Situatia sta cam in felul urmator:Slariatul este detasat de la o SC, la o institutie publica, si vine cu drepturi mai favorabile, si normal aceste drepturi sunt platite de institutia unde este detasat, adica de institutia publica.Salariatii proprii ale institutiei beneficiaza de sporuri pentru conditii de munca.Salariatii detasati beneficiaza de aceste sporuri? Adica, vine cu un salariu de la S.C. respectiva, si se acorda si sporuri de la institutia publica.Este normal sa beneficieze de drepturi de la 2 ,,angajatori''?

Drepturile salariale se achita de institutia unde este detasat, deoarece unitatea cedenta, i-a suspendat CIM- si nu mai poate fi salarizat.
Asta stiam si eu Slavinia, dar uite ce zice consilierul juridic, adica daca el vine cu un salariu de 5000 ii dam si spor.
Salariatii detasati la o institutie publica, si care beneficiaza de drepturile cele mai favorabile, adica de cele cu care au venit de la S.C.-SRL, beneficiaza de sporuri pentru conditii de munca??