avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sporuri acordate salariatilor detasati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sporuri acordate salariatilor detasati

Salariatii detasati la o institutie publica, si care beneficiaza de drepturile cele mai favorabile, adica de cele cu care au venit de la S.C.-SRL, beneficiaza de sporuri pentru conditii de munca??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:57, 26 Noiembrie 2015
Beneficiaza numai daca unitatea care ii plateste salariul acorda asa ceva.
~ Conținut șters la cerere ~
Asta stiam si eu Slavinia, dar uite ce zice consilierul juridic, adica daca el vine cu un salariu de 5000 ii dam si spor.
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Reformulez raspunsul , intrucat cred ca l-ati inteles gresit:

Sporul va fi platit de unitatea care achita salariul si numai daca aceasta unitate acorda acel spor.

De exemplu, daca institutia publica acorda spor, dar nu plateste salariu, sporul nu va fi platit de catre angajatorul din sectorul privat care plateste salariul.

Situatia sta cam in felul urmator:Slariatul este detasat de la o SC, la o institutie publica, si vine cu drepturi mai favorabile, si normal aceste drepturi sunt platite de institutia unde este detasat, adica de institutia publica.Salariatii proprii ale institutiei beneficiaza de sporuri pentru conditii de munca.Salariatii detasati beneficiaza de aceste sporuri? Adica, vine cu un salariu de la S.C. respectiva, si se acorda si sporuri de la institutia publica.Este normal sa beneficieze de drepturi de la 2 ,,angajatori''?

Drepturile salariale se achita de institutia unde este detasat, deoarece unitatea cedenta, i-a suspendat CIM- si nu mai poate fi salarizat.
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Detasarea-drepturi salariale teomir_tgv teomir_tgv Buna ziua!Am si eu o mare nelamurire: Sunt inspector resurse umane la un Serviciu public de gospodarie comunala.Incepand cu data de 05.01.2009 a fost ... (vezi toată discuția)
Despre detasarea angajatului, sporuri si avantaje Catalinozaurusrex Catalinozaurusrex Buna ziua! De curand am fost detasat de la o institutie de stat la alta instituie de stat, mai exact la un nivel superior. Am citit \"legea detasarii\", am ... (vezi toată discuția)