avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasarea-drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasarea-drepturi salariale

Buna ziua!Am si eu o mare nelamurire:
Sunt inspector resurse umane la un Serviciu public de gospodarie comunala.Incepand cu data de 05.01.2009 a fost detasat (la solicitarea noastra) un salariat din cadrul Primariei, urmand ca in cadrul institutiei noastre sa ocupe functia de sofer.In adresa primita de la primarie cu drepturile salariale ale acestui salariat, pe langa salariu de baza si spor de vechime, mai exista un spor de 10% pentu conditii vatamatoare de lucru (deorece pe acoperisul Primariei sunt amplasate mai multe antene).Tinand cont ca o data cu detasarea la institutia noastra acest salariat nu va mai fi supus acestor ,, conditii vatamatoare" , mai trebuie sa primeasca acest spor? Mentionez ca la noul loc de munca (serviciul public) nimeni nu beneficiaza de acest drept, pentru ca nu exista acesti factori vatamatori!
Alin. 2 din art. 47 din C.M. face referirire doar la sporurile cu caracter permanent sau angajatul trebuie sa primeasca TOATE drepturile de care beneficia si la institutia care a dispus detasarea??
Va multumesc,
Mihaela Andrei
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:27, 20 Ianuarie 2009
Art 47(2) din Codul Muncii, stipuleaza ca i se vor acorda drepturile cele mai favorabile
Angajatorul la care s-a efectuat detaşarea are obligaţia de a acorda salariatului detaşat toate drepturile cuvenite acestuia, indiferent dacă aceste drepturi sunt prevăzute în contractul individual sau colectiv de muncă.
Pe durata detaşării salariatul beneficiază de drepturile care îi sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detaşarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detaşat.
Art.47 alin.2 C.mun. face referire la toate drepturile care îi sunt mai favorabile, nu la o parte din acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor pentru conditii periculoase sau vatamatoare la personalul detasat AdinaDAM AdinaDAM Buna ziua! Puteti sa imi spuneti daca personalul contractual detasat in cadrul unei institutii publice beneficiaza de spor pentru conditii periculoase si ... (vezi toată discuția)
Despre detasarea angajatului, sporuri si avantaje Catalinozaurusrex Catalinozaurusrex Buna ziua! De curand am fost detasat de la o institutie de stat la alta instituie de stat, mai exact la un nivel superior. Am citit \"legea detasarii\", am ... (vezi toată discuția)
Salarizare MariaCiocan MariaCiocan Sunt detasata ca bibliotecar public in cadrul unei primarii. Am studii superioare finalizate (litere). Am 25 vechime in munca si sunt incadrata cu salariul ... (vezi toată discuția)