Buna ziua! Avem o situatie in familia largita si as dori sa stim pe ce cale se poate rezolva.
Dupa ce au murit bunicii mei, s-a facut succesiunea fara a se face partajul. Urmasii sunt 2 unchi, eu si sora mea. Dupa ce s-a facut succesiunea, unul din unchi a murit. Familia acestuia nu a facut succesiunea, prin urmare nu are mostenitorii definiti. Eu, sora, si unchiul ramas in viata dorim sa facem partajul bunurilor ramase de la bunici, dar ne impiedicam de faptul ca in acest moment nu sunt toti mostenitorii definiti, si refuza sa faca succesiunea.
Pe ce cai se poate face partajul cu mostenitorii unchiului decedat nedefiniti?
Buna ziua !
Am 2 intrebari:
1. In regulamentul intern este specificat concret programul de lucru pentru schimbul 1 si 2, ore fixe de la care sa inceapa schimburile de lucru. Seful departamentului doreste ca cei de la schimbul 2 sa vina cu 1,5 ore mai devreme. Are temei legal pentru a face asta ?
2 La programarea concediilor de odihna pentru anul viitor, firma ne prezinta un forecast, in care specifica pentru fiecare departament cate zile de concediu sa fie luate in fiecare luna, cu mentiunea 0 zile in Decembrie, si sa fie luate zile de concediu in fiecare trimestru. Este legal sa fiu obligat sa iau zile de concediu in anumite perioade si in alta sa nu iau? Si intr-o discutie mi s-a spus ca mi se acorda cele 10 zile consecutive atunci cand doresc, iar celelalte zile atunci cand vrea seful departamentului/angajatorul. Este legal acest lucru ?
Va multumesc !