avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Activitate Zikor

Activitate Zikor

Totusi, as dori sa stiu daca legea e de partea lor . Sa umblu prin procese este ultimul lucru pe care-l doresc . Ideea de baza e ca nu doresc sa platesc datoria pentru ca nu e vina mea. Daca era vina mea o plateam in momentul in care m-au sunat.

Ei ma ameninta de cateva luni cu inaintarea dosarului la Judecatorie. Imi tot baga pe gat ca ei doresc sa rezolve problema pe cale amiabila. Avand in vedere ca timp de 2-3 luni nu le-am raspuns deloc la telefon, ma gandesc ca ar fi facut deja asta, daca legea era de partea lor .
Buna seara,

In anul 2014, lucrand pe internet ca free lancer am fost platit de catre niste persoane din afara Europei, mai exact S.U.A. , iar aproximativ o luna mai tarziu acestia si-au retras banii. Fiind plecat din tara, nu am reusit sa aduc probe cum ca acele proiecte au fost finalizate in proportie de 100% iar banii le-au fost restituiti lasandu-mi balanta contului negativa cu aproximativ 750 lei. Cateva luni mai tarziu, am inceput sa primesc plicuri acasa de la o firma de recuperari creante din Iasi cu privire la acea datorie . Se pare ca platforma a vandut datoria catre aceasta firma de recuperari create . De atunci sunt sunat de cateva ori pe saptamana de diferite numere la diferite ore, intre 8 si 21-22 .

Am inceput sa le blochez numerele de fix pentru ca toate erau cu acelasi prefix, de Iasi ca sa aman pe cat posibil plata. Totusi, azi m-au sunat de pe un numar dintr-o alta retea decat cea din care ma sunau de obicei asa ca am raspuns si din nou, ca de fiecare data cand le-am raspuns, m-au amenintat ca imi vor transfera datoria in departamentul juridic iar odata cu aceasta actiune ma vor da in judecata ca sa recupereze suma pe care o datorez.

Tin sa precizez ca platforma de plati isi are sediul in S.U.A. si ca mi-au inchis contul . Nu mai figurez in nici o baza de date a lor . Daca incerc sa-mi fac cont cu aceeasi adresa de e-mail pe care firma de recuperari o are, nu sunt impiedicat in nici un fel .

Intrebarea mea este : Pot sa ma dea in judecata? Daca ma dau in judecata pot sa castige? Ce ma sfatuiti? Ar trebui sa platesc acea datorie? Datoria nu a fost facuta de mine, cu rea credinta. Deci, practic, nu am nici o vina din punctul asta de vedere .

Am vrut sa platesc in repetate randuri, dar suma fiind destul de mare, adica aproximativ 70% din salariul meu pe o luna, am tot amanat, evitat etc .

Orice sfat mi-ar fi de folos .

Multumesc .