avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie firma non-bancara de tip platforma plati online
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie firma non-bancara de tip platforma plati online

Buna seara,

In anul 2014, lucrand pe internet ca free lancer am fost platit de catre niste persoane din afara Europei, mai exact S.U.A. , iar aproximativ o luna mai tarziu acestia si-au retras banii. Fiind plecat din tara, nu am reusit sa aduc probe cum ca acele proiecte au fost finalizate in proportie de 100% iar banii le-au fost restituiti lasandu-mi balanta contului negativa cu aproximativ 750 lei. Cateva luni mai tarziu, am inceput sa primesc plicuri acasa de la o firma de recuperari creante din Iasi cu privire la acea datorie . Se pare ca platforma a vandut datoria catre aceasta firma de recuperari create . De atunci sunt sunat de cateva ori pe saptamana de diferite numere la diferite ore, intre 8 si 21-22 .

Am inceput sa le blochez numerele de fix pentru ca toate erau cu acelasi prefix, de Iasi ca sa aman pe cat posibil plata. Totusi, azi m-au sunat de pe un numar dintr-o alta retea decat cea din care ma sunau de obicei asa ca am raspuns si din nou, ca de fiecare data cand le-am raspuns, m-au amenintat ca imi vor transfera datoria in departamentul juridic iar odata cu aceasta actiune ma vor da in judecata ca sa recupereze suma pe care o datorez.

Tin sa precizez ca platforma de plati isi are sediul in S.U.A. si ca mi-au inchis contul . Nu mai figurez in nici o baza de date a lor . Daca incerc sa-mi fac cont cu aceeasi adresa de e-mail pe care firma de recuperari o are, nu sunt impiedicat in nici un fel .

Intrebarea mea este : Pot sa ma dea in judecata? Daca ma dau in judecata pot sa castige? Ce ma sfatuiti? Ar trebui sa platesc acea datorie? Datoria nu a fost facuta de mine, cu rea credinta. Deci, practic, nu am nici o vina din punctul asta de vedere .

Am vrut sa platesc in repetate randuri, dar suma fiind destul de mare, adica aproximativ 70% din salariul meu pe o luna, am tot amanat, evitat etc .

Orice sfat mi-ar fi de folos .

Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Zikor , utilizator 21:26, 26 Noiembrie 2015
Vă sfătuiesc să nu le plătiți nimic și să așteptați să vedeți dacă vă acționează în instanță. Dacă acest lucru chiar se întâmplă luați legătura cu un avocat.
Totusi, as dori sa stiu daca legea e de partea lor . Sa umblu prin procese este ultimul lucru pe care-l doresc . Ideea de baza e ca nu doresc sa platesc datoria pentru ca nu e vina mea. Daca era vina mea o plateam in momentul in care m-au sunat.

Ei ma ameninta de cateva luni cu inaintarea dosarului la Judecatorie. Imi tot baga pe gat ca ei doresc sa rezolve problema pe cale amiabila. Avand in vedere ca timp de 2-3 luni nu le-am raspuns deloc la telefon, ma gandesc ca ar fi facut deja asta, daca legea era de partea lor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creanta catre o firma de recuperari Raluca1Alexe Raluca1Alexe Buba ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema. Acum mai bine de 10 ani, sotul meu (pe atunci nu ne cunosteam) si-a facut un abonament la o firma de telefonie ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata ANDY97 ANDY97 Buna ziua, am o intrebare mai complicata. O ruda, in urma cu aproximativ 2 ani a fost abordata, intr-un centru comercia, de o firma cunoscuta de cosmetice ... (vezi toată discuția)
M.a contactat o firma de recuperari dupa ce am inchis un abonament Rox54459 Rox54459 Buna ziua. Acum doi ani am deschis un abonament de telefonie mobila deoarece mi s.a demanagnetizat cartela si mi s.a zis ca altfel nu pot sa raman cu acel ... (vezi toată discuția)