avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Activitate jorjon

Activitate jorjon

Răspuns la discuția ADEVERINTA ROL PENTRU CI
Multumesc pentru informatie, ma interesa acest lucru pentru ca lucratorul de ghiseu a fost amenintat cu reclamatii la parchet daca refuza sa primeasca pe baza extrasului de carte funciara documente pentru mai multe vize de resedinta la acelasi proprietar,
Pe de alta parte unii primari elibereaza adeverinte pentru a servii propietarului, Ex POPESCU fig in Registru Agricol al ,,,,, cu un imobil tip locuinta situate in sat .... com... str. nr...., S a elierat prezenta pentru a servi dlui POPESCU la SPCLEP. ori dl popescu trbuie sa ia in spatiu si pe doamna, si fiul s/au eventual alte personae. Daca popescu ia in spasiu de locuit alte personae dl primar reclama ca el nu a dat adeverinta ptr. ca dl popescu sa primeasca in spatial sau si pe nepor sau etc. Cum ar trebui sa sune o adeverinta de ROL eliberata de primarie si de cind primarul dispune de dereptul de proprietate al unei persoane, pe cine primeste in sapatiu proprietrarul. S au daca proprietarul se prezenta la ghiseu cu un contract de vanzare cumparare ori alt act official conform OUG 97 ce ar mai reclama dl conducator de UAT.
Mie mi se parew ca ultima fraza din modelul de adeverinta transmisa de cei care coordoneaza activitatea de evp nu trbuie sa sune asa, Corect ar fii ,, s/a eliberat prezenta pentru a sevi la SPCLEP,, nu trebuie individualizata pentru a servi lui x sau y pentru ca x sau y nu poate face nimic fara proprietar/. VA MULTUMESC.
Buna seara! in zona unde eu locuiesc, primarul din localitate refuya sa elibereze adeverinte pentru evidnta persoanelor pentru faptul ca titularul spatiului de locuit o sa ia in spatiu mai multe personae cu viza de resedinta si vor vota contra sa. Intrebarea mea este daca extrasul de carte funciara face dovada spatiului de locuit in mediu rural, si titularul poate lua in spatial sau mau multe personae pentru viza de resedinta.
daca stie cineva care articol de cosul civil enumera documente cu care se face dovada proprietatii. VA MULTUMESC
Răspuns la discuția Dreptul de abitatie
Acum sunt lamurit, dreptul de abitatie este cam acelasi lucru cu dreptul de uzufruct viager, probabail un drept putin mai restrins.
Va multumesc pentru informatii.
Răspuns la discuția Dreptul de abitatie
m/I se pare cam ciudat sa fii propriatr al unei locuinte si sa nu poti locui acolo fara acordul celui care are si el dreptul sa locuiasaca conform legii
Un prieten a dobandit un imobil de la o matusa cu pastrarea dreptului de abitatie pentru matusa sa asupra intregului imobil. S/a dus la evidenta pipulatiei si functionarul nu a vrut sa ii primeasca documnetle pentru satbilirea domiciliului la noua adresa fara consimtamintul matusii , care are drept de abitatie si nu de usufruct viager. Va rog poate ma lamureste si pe mine cineva.