avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Activitate petergan

Activitate petergan

Am mai scris de curand un articol
"Va rog vreau sa stiu care este dreptul meu de cetatean si de proprietar"

despre MAFIA BLOCULUI, cand mai multi locatari nu isi platesc intretinerea si abuzeaza cu unele lucrari pe care le executa fara factura.

Astazi cand plecam la scoala cu fetita mea am facut o poza pe telefonul mobil unui cetatean Claudiu zugrav de meserie, care locuiete clandestin in acelasi bloc cu noi pentru a dovedi ca locuieste in acest bloc si de 4 ani nu isi plateste intretinera [este var cu Presedintele de bloc venit din Valcea]
Cand ma intorceam de la scoala, ma astepta in fata blocului si ma amenitat ca ma bate de fac… I-am spus ca nu imi este frica de el si sa isi plateasca intretinerea.

Este ilegal sa fac poza pe telefon?
Nimeni nu zice nimic si am sunat la administratia sectorului 5 care a zis ca trebuie sa am dovezi? Nu se poate sa platim intretinerea si pentru alti locatari care nu isi platesc intretinerea si locuiesc clandestin in acest imobil?

Ce ma puteti sfatui va rog.
Va multumesc pentru raspuns: am fost fortat de catre politist care a facut presiuni asupra mea ca baga pe rol procesul si atunci am aceptat de a retrage plangerea nevoid sa-i fac rau acestui baiat de 20 de ani copilul acestei famili care a pus stapanire pe imobil.
Am martor pe fetita mea care este martora la mai multe evenimente petrecute de la acest incidend care sa petrecut in 2005-2006, am zis ca se potolesc dar nu.
Am gresit cand am zis ca fiul lor este administrator, imi asum greseala si el este presedinte de asociatie, si da este plecat din tara si tatal lui incaseaza suma de 100 de ron pe luna suma pe care a hotart-o doar cest individ cu 2 oameni din toata asociatia de locatari care este compusa din 68 de apartamente.
Sotia lui ,mama acestui baiat care ma atacat, sa nascut in acest imobil si cunoste pe toti vecini care nu zic nimic, majoritatea sant batrani, cei noi care au venit mai tineri nu se baga.
Nu am martori, decat pe fetita mea de 9 ani cand acum o luna de zile cand veneam de la scoala, individul acesta ma astepta ca de obicei uitandu-se urat, i-am spus sa-si plateasca intretinerea din luna dec.2015, cand a fost plecat doar o luna si nu doua cum s-a trecut la intretinere.
A vrut sa-l schimbe si pe administratorul asociatiei care mi-a spus acest lucru care i-a cedat chiar si actele toate documentele, dar nepriceperea acestui individ si a fiului lui, au facut de a renunta de a mai preulua administrati,lasindu-l in continuare pe administrator sa isi faca meseria.
Administratorul si-a vandut apartamentul si s-a mutat, in alta zona a bucurestiului, una din motivele mutari domniei sale a fost si plata pentru cei care stau fara sa plateasca intretinerea, consumul de apa si curent pe care uni din locatari il folosesc in detrimentul lor, cum ar fi acesta familie cu care ma confunt eu in momentul de fata.
Vreau sa mai spun ca sint cetatean roman si american si in 2001 cand mama mea find bolnava a vrut sa se intoarca in tara a cumparat acest apartament din acest imobil, am fost vizitati de un politist de la sectorul 5 care pretindea ca este sef peste sectorul 5, l-am poftit in casa si a inceput sa imi spuna ca are 2 copi si ca are un salariu insuficient si daca pot sa il ajut cu ceva, am ramas mut....mi-am revenit si ia-m spus ca eu sint bolna si mai o am pe mama foarte bolnava de inima si sa nu creada ca daca am venit din america sintem plini de bani.Si acesta chiar era adevarul, eu eram in depresie in cea perioada de timp iar mama bolnava de inima.Acest lucru cred ca a fost prin 2004 cind eu mi-am cerut cetatenia romana inapoi.
Apoi sa intamplat accidentul cu acest baiat si politistul care cerceta acest caz a fost acelasi politist care imi cerea bani.Nu am facut plangere si am tacut din gura la acea vreme.
Mai pot eu acum sa mai fac plangere la politie dupa toate aceste intampalri ?
Am vorbit si cu cenzorul asociatiei care si dansul sa mutat si mi-a dat un sfat si sa-l iau in serios daca nu pentru mine macar pentru fetita mea, sa ma mut ca ma umplut de barfe si rautati pe la vecini.
Fosta administratora in 2006-2007 mi-a adus la cunostinta amenintari din partea acestori indivizi, spunindu-mi sa ii ignor si sa am grija ca ma calomniaza, apoi ea impreuna cu sotul ei sau retras lasind administratia fiului lor vre-o citeva luni cand cu forta si amenintarea a aceiasi famili cu care eu am probleme la schimbat din administratia asociatiei.
Mentionez ca aceasta familie numai rau face si mai scriu aici pt ca nu are rost si alte situati neplacute.
Va rog sa ma credeti ca sint intr- o situatie dificila si nu stiu cum sa o rezolv.Nu caut razbunare nu vreau pedeapsa sau ceva rau, vreau sa imi petrec viata in liniste si sa ma bucr de ea.
Deci in tara asta nimic nu sa schimbat, pot sa spun cu durere in inima si observ ca lucrurile sau inrautatit chiar, oameni sau schimbat din cauza greutati vietii.
Va rog ce puteti sa ma sfatuiti daca ma puteti ajuta cu un sfat, va multumesc frumos.
Ba chiar m-am gandit sa-mi deschid un Facebook si sa scriu acolo despre Romania, si tot ce poate pati un cetatean care se reintoarce inapoi.Ca toti romani care sint plecati sa se gindeasca de 2 ori inainte de a se hotari sa revena in tara si poate cei de afara sa faca presiuni pe la abasade, prin ziare, ca lumea sa stie de toate situatile care se intampa in aceasta tara.
Pentru ca cetateanul roamn sa fie respectat, nu ca acum cind NU este.
Locuiesc intrun imobil de 2 etaje, 6 apartamente in acest imobil.Va rog sa-mi spuneti si mie este normal ca vecinul de la etajul1 a ocupat cu forta si cu obraznicie tot terenul din jumatatea a blocului din partea din fata si lateral, unde si-a construit un garaj pentru masina care este la 30 cm distanta de bloc, [dupa lege trebuie sa fie la 2m distanta intre un imobil si masina] iar restul la ocupat tot el cultivand diferite plante si pomi.
Am sunat la administratie de sector 5 si mi-a spus ca terenul este al primariei dar ca toti locatari pot beneficia de acest teren in parti egale.
Am facut o reclamatie la politia capitalei pt acest garaj, a venit politistul si ma intrebat de cand este construit garajul ?chiar nu stiu de multi ani, am zis i-am explicat situatia ca nu am nici un drept sa pot sa imi folosesc si eu terenul, pentru ca este dreptul meu de propietar.
Mentionez ca acest individ a pus stapanire pe administratia blocului, la instalat pe fiul lui administrator, care nu este aici de 1 an si jumatate si care primeste salariu lunar de 100 ron de la noi ?Este normal?Nu mai spun ca executa lucrari fara autorizatie genul eu nu platesc dar plateste restul ?Ma amenintat sa ma mut ma calomniaza, hartuieste etc.ect.Ce pot sa fac?
Mentionez ca acum cativa ani fiul lui ma atacat si am depus plangere la politie apoi am retras-o nu am vrut sa fac rau.
Va rog cum pot sa ma apar si eu ca cetaten.