avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost amenintat ca ma bate de fac ....
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost amenintat ca ma bate de fac ....

Am mai scris de curand un articol
"Va rog vreau sa stiu care este dreptul meu de cetatean si de proprietar"

despre MAFIA BLOCULUI, cand mai multi locatari nu isi platesc intretinerea si abuzeaza cu unele lucrari pe care le executa fara factura.

Astazi cand plecam la scoala cu fetita mea am facut o poza pe telefonul mobil unui cetatean Claudiu zugrav de meserie, care locuiete clandestin in acelasi bloc cu noi pentru a dovedi ca locuieste in acest bloc si de 4 ani nu isi plateste intretinera [este var cu Presedintele de bloc venit din Valcea]
Cand ma intorceam de la scoala, ma astepta in fata blocului si ma amenitat ca ma bate de fac… I-am spus ca nu imi este frica de el si sa isi plateasca intretinerea.

Este ilegal sa fac poza pe telefon?
Nimeni nu zice nimic si am sunat la administratia sectorului 5 care a zis ca trebuie sa am dovezi? Nu se poate sa platim intretinerea si pentru alti locatari care nu isi platesc intretinerea si locuiesc clandestin in acest imobil?

Ce ma puteti sfatui va rog.
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA VASILE , Avocat 10:16, 22 Octombrie 2016
In opinia mea, facandu-i poza incalcati Art. 226
Violarea vieţii private
(1) Atingerea adusă vieţii private, fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuinţă sau încăpere ori dependinţă ţinând de aceasta sau a unei convorbiri private se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.

Si cu poza respectiva nu cred ca puteti dovedi mare lucru, are dreptul sa lucreze acolo, asta nu dovedeste ca si locuieste acolo.

Legat de ce ziceti dvs, va ofer un raspuns al altui utilizator, poate va ajuta.

1. Convocati AGP in baza L230/2007 art23, pct.4., unde aduceti ca cunostinta membrilor actiunea dvs. in baza dovezilor pe care le aveti.
Totul este sa gasiti sa semneze cei 20% proprietari( mare atentie) . Acestia ar fi bine sa fie convinsi de cele sustinute de dvs. Mai raman sustinatorii adm, si cei cu lehamite sau dezinteres. Oricum se reconvoaca sedinta( daca nu sunt prezenti 50%+1) si atunci deciziile se vor lua de cei prezenti
2. Propuneti angajarea unei firme de cenzori care sa verifice documentele ( la noi platim 3ron/ap.)
3. Faceti sesizare la Primarie , scurt, clar, concis ( altfel nu citeste) atasati documente.
4. Eu nu am reusit inca, dar consider ca un administrator extern e cea mai buna varianta, nu are sustinere in partea nici unui locatar si nu face concesii nimanui.
Buna ziua,

Ar trebui sa ii faceti plangere penala pentru amenintare, daca are aceeasi atitudine in continuare.
Cat priveste posibilitatea acestuia de a locui in bloc, nu exista vreun temei legal care sa va permita sa obligati un locatar al blocului sa nu gazduiasca o alta persoana, insa poate ar fi bine sa convingeti colocatarii din bloc sa faceti separatia ultilitatilor pentru fiecare apartament, ca fiecare sa plateasca ce consuma efectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrare blocuri ContSters343978 ContSters343978 Am si eu o nelamurire,in blocul meu este o hotarare a AGP ca intr un apartament daca nu locuieste nimeni tot se calculeaza intretinerea dupa o persoana. Se ... (vezi toată discuția)
Bloc fara asociație de proprietari AlisR AlisR Buna ziua Locuiesc ca proprietar într un bloc ridicat în 2015, cu 23 de apartamente. Blocul nu a avut niciodată Asociație de Proprietari. Cineva din bloc ... (vezi toată discuția)
Plangerea penala impotriva administratorului asociatiei de proprietari clara2007 clara2007 In noiembrie 2013 am depus la politia judeteana plangere penala impotriva administratorului Asociatiei de proprietari, plangere aflata in curs de solutionare, ... (vezi toată discuția)