avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administrare blocuri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administrare blocuri

Am si eu o nelamurire,in blocul meu este o hotarare a AGP ca intr un apartament
daca nu locuieste nimeni tot se calculeaza intretinerea dupa o persoana.
Se poate ca hotararea AGP sa fie mai presus de lege?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:12, 31 Ianuarie 2015
Asociatia de proprietari,adunarea generala nu pot dispune hotarari/masuri contrare dispozitiilor legale in vigoare
Daca analizam atent: da.
Sa ma explic: numarul de persoane il stabileste comitetul.
Cel nemultumit se poate adresa adunarii generale sau instantelor.
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie
Acesta reprezinta si apara interesele asociatiei de proprietari si a membrilor proprietari,inclusiv in relatiile cu tertii,inclusiv in instanta
Conform dispozitii in vigoare adunarea generala se convoaca in primul trimestru al anului
Astfel de situatii-modificari ale numarului locatarilor din imobil,intra in competenta comitetului executiv care detine autoritatea si competenta in temeiul disp HG nr 1588/2007
art 17 al r) stabiIeste cotele de participare pe persoana Ia cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care Iocuiesc temporar, minimum 15 zile pe Iuna; stabileste perioada pentru care proprietarii, nespectiv chiniasii, pot solicita in scris scutirea de Ia plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe Iuna, conform hotararii adunarii generale;


Daca analizam atent: da.
Sa ma explic: numarul de persoane il stabileste comitetul.

Din fericire numarul de persoane care sunt trecute la plata nu il stabileste comitetul, credeti ca cei din comitet sunt Dumnezeu pe pamant?
Cum ar fi sa treaca la un apartament in care nu locuieste nimeni 10 persoane, pentru ca proprietarul nu are ochii verzi.
Este a doua oara cand postez asta:
:D :D :D :D :D :D

Reiau intrebarea initiala: "Am si eu o nelamurire,in blocul meu este o hotarare a AGP ca intr un apartament daca nu locuieste nimeni tot se calculeaza intretinerea dupa o persoana.
Se poate ca hotararea AGP sa fie mai presus de lege?"

Asadar, era vorba daca se trec zero persoane sau se trece o persoana.
Scrie undeva de 10 persoane?

Este o practica ca unele asociatii sa treaca o persoana desi in apartament nu locuieste nimeni: cred ca aceasta practica este cunoscuta.

Nu am auzit ca o persoana nemultumita sa dea in judecata asociatia iar hotararea acelei instante sa devine model de bune practici.

O persoana se considera ca locuieste intr-un apartament daca doarme o noapte acolo.
Este foarte greu de urmarit un vecin care sta in apartament 16 zile dintr-o luna calendaristica astfel incat sa-l treci o persoana la cotele de intretinere.

Cand m-am referit ca numarul de persoane trecut la intretinere depinde de comitet am avut in vedere ca locatarul face cerere de scoatere iar comitetul o aproba sau nu o aproba: asadar comitetul ia o decizie. Daca ea, decizia, deranjeaza, locatarul se poate adresa instantei. La asta m-am referit !

Acum, e foarte ciudat ca pe un astfel de forum foarte specializat si foarte atent supravegheat, eu sa fac niste afirmatii cu nume si prenume, cu numar de telefon, cu email iar cel care ma contreaza sa vina cu un pseudonim si poza unui caine rau !

Ma intreb si eu: o fi bine?
Ultima modificare: Vineri, 30 Ianuarie 2015
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator

Alte discuții în legătură

Zero persoane la intretinere dddgab dddgab Exista vreo restrictie legala - si care ar fi aceea - privind numarul persoanelor scutite la plata datorita lipsei din apartament (mai mult de 15 zile) ? ... (vezi toată discuția)
Animale de companie asociatie de proprietari aspo28bis aspo28bis Va rog sa ne prezentati parerea dvs.in urmatoarea situatie:Cum raspundem solicitarii unui proprietar de a taxa suplimentar in cotele de intretinere pe ... (vezi toată discuția)
Plata intretinerii, rubrica noua ananeagoe ananeagoe Locuiesc intr-un bloc rezidential nou si acesta nu are porti la intrarea in curte.Au fost discutii sa ne cumparam porti(desi acestea trebuiau sa fie cumparate ... (vezi toată discuția)