avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Activitate MihaelaGaboreanu

Activitate MihaelaGaboreanu

Bună seara.
Am cumpărat in 2002 printr-un contract de vânzare-cumpărare ,cu uzufruct viager în favoarea vanzatorului, pe un teren intravilan. Ulterior am construit o casa și alte anexe pe acest teren,fara probleme din partea uzufruactorului. Din martie 2014,uzufruactorul mă anunța ca vrea sa-si cultive terenul și sa culeagă rodul pomilor și viei plantate de mine nudul proprietar.Timp de 12 ani nu a venit sa ceară nimic,iar acum s-a trezit ca are dreptul sa foloseasca terenul.Din vara anului trecut am introdus acțiune în instanță pentru stingerea uzufructului din cauza mai multor motive:mi-a stricat gardul ca sa intre in grădina,a adus gunoi langa fantana mea din curte,a facut scandal în curtea casei. Avocatul meu a cerut stingerea uzufructului prin stabilirea valorii anuale a lipsei de folosința a cerut expert care a stabilit o valoare de 2800 lei anual, pentru acest teren situat intr-un sat ,pe o ulița cu o suprafata de 931 mp.Mi se pare o valoare cam mare de platit:2800 x n. ani(cat o sa mai traiasca uzufruactorul),consider ca îl cumpar din nou.
Va rog,sfătuiti-ma,ce sa fac????