avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract de vanzare-cumparare cu uzufruct ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager

Bună seara.
Am cumpărat in 2002 printr-un contract de vânzare-cumpărare ,cu uzufruct viager în favoarea vanzatorului, pe un teren intravilan. Ulterior am construit o casa și alte anexe pe acest teren,fara probleme din partea uzufruactorului. Din martie 2014,uzufruactorul mă anunța ca vrea sa-si cultive terenul și sa culeagă rodul pomilor și viei plantate de mine nudul proprietar.Timp de 12 ani nu a venit sa ceară nimic,iar acum s-a trezit ca are dreptul sa foloseasca terenul.Din vara anului trecut am introdus acțiune în instanță pentru stingerea uzufructului din cauza mai multor motive:mi-a stricat gardul ca sa intre in grădina,a adus gunoi langa fantana mea din curte,a facut scandal în curtea casei. Avocatul meu a cerut stingerea uzufructului prin stabilirea valorii anuale a lipsei de folosința a cerut expert care a stabilit o valoare de 2800 lei anual, pentru acest teren situat intr-un sat ,pe o ulița cu o suprafata de 931 mp.Mi se pare o valoare cam mare de platit:2800 x n. ani(cat o sa mai traiasca uzufruactorul),consider ca îl cumpar din nou.
Va rog,sfătuiti-ma,ce sa fac????
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:08, 7 Decembrie 2015
Uzufructul nu se stinge decat prin moartea uzufructuarului. Probabil s-a solicitat anularea actului si repunerea partilor in situatia anterioara . .
Dacă are drept de uzufruct nu aveți ce face deoarece dreptul de folosinta ii aparține.
Chiar dacă nu a folosit terenul timp de 12 ani dreptul lui nu a încetat.
Ați construit cu autorizație de construire sau fără?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt ? F1PAR2 F1PAR2 Buna seara. In anul 2004 am cumparat un teren , iar in contractul de vinzare cumparare scrie asa> eu cumparatorul intru in stapinire de drept azi, data ... (vezi toată discuția)
Act de v-c cu clauza de uzufruct incheiat intre mine si parinti mei georgeologu georgeologu in anul 2002 am incheiat un contract de vanzare cumparare cu uzufruct intre mn si parinti mei intre timp pe proprietatea cumparata am construit o casa si dupa ... (vezi toată discuția)
Uzufruct cornelia1605 cornelia1605 buna. daca am un teren si este trecut altcineva pe uzufruct si imi construiesc casa cand o voi lua in folosinta si persoana cu uzufruct pe teren trebuie ... (vezi toată discuția)