avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de v-c cu clauza de uzufruct incheiat intre mine ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de v-c cu clauza de uzufruct incheiat intre mine si parinti mei

in anul 2002 am incheiat un contract de vanzare cumparare cu uzufruct intre mn si parinti mei intre timp pe proprietatea cumparata am construit o casa si dupa putin timp a decedat mama si sau ivit certuri si am fost nevoit sa plec.cum pot sa mi recopar casa construita intre timp?detin certificatul de deces al mamei.
casa nu a-ti pierdut-o niciodata, oricand va puteti intoarce in imobil . In ceea ce priveste imobilul -terenul achizitionat, tatal dvs. detine in continuare un drept de uzufruct asupra acestuia chiar daca mama dv. a decedat , dreptul de uzufruct nu s-a extins si asupra casei , ci ramane strict asupra terenului
Presupun ca dvs.sunteti nudul proprietar si tatal dvs. este uzufructuar,nu ati pierdut nuda proprietate, dar dreptul de folosinta si posesie apartine uzufructuarului, daca sunteti dvs.uzufructuar aveti un drept de posesie si folosinta, si nuda proprietate apartine tatalui dvs.Nudul proprietar nu are drept de folosinta a locuintei, acest drept apartine uzufrucatarului.
Nu stiu daca ati construit cu acte in regula, cu acordul uzufructuarilor etc. De acolo se pleaca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct cornelia1605 cornelia1605 buna. daca am un teren si este trecut altcineva pe uzufruct si imi construiesc casa cand o voi lua in folosinta si persoana cu uzufruct pe teren trebuie ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager cameliaagafia cameliaagafia Ce posibilitate exista de a avea uzufruct viager in casa 2 batrani daca unul pleca, copii sa nu-l scoata pe celalalt pt partea lor?????? (vezi toată discuția)
Donatie cu uzufruct viager rodicaboian rodicaboian Speta este urmatoarea: am primit prin donatie, impreuna cu fratele meu, un apartament de la mama noastra. In actul de donatie este mentionata clauza de ... (vezi toată discuția)