Buna ziua,
Numele meu este M.TEONICA cu domiciliul in Bucuresti, in urma decesului tatalui meu C. GHEORGHE (07.02.2014) cu domiciliu in comuna Bxx., jud. TELxx. am deschis dosar de succesiune la notariatul din Zimnicea.
Cu aceasta ocazie am constatat ca nu fusese facuta succesiune dupa bunica mea, C. FLOAREA nascuta in 18.03.1904 si decedata la 28.05.1982.
Bunica mea – C. FLOAREA – dintr-o casatorie anterioara a mai avut un fiu , T. ION, decedat si el la 23.06.2009 iar acesta a avut trei copii: D. MARIA, T. TUDOR si S. IOANA. Mentionez ca ei nu au deschis pana in prezent dosar de succesiune dupa tatal lor T. Ion
D. MARIA si T. TUDOR au dat declaratii de renuntare la succesiune dupa defuncta C. FLOAREA, bunica pe linie paterna
Mentionez ca T. Ion si D. Maria au dat la notar declaratie de renuntare la succesiune dupa bunica lor C. Floarea dar S. Ioana spune ca ar da declaratie de renuntare la succesiune dupa bunica C. Floarea dar nu vrea sa renunte strict la succesunea dupa tatal ei T. Ion
In ce sens poate sa afecteze deschiderea succesiunii dupa tatal ei ?
In speranta unui raspuns va multumesc anticipat!
Buna seara
Intrebare:
Nepoata poate renunta la succesunea dupa bunica decedata si sa nu afecteze acceptarea succesiunii dupa tatal ei decedat ?
Mentionez ca doi frati ai ei au dat la notar declarartie de renuntare .
Care sunt articolele din Codul Civil care reglementeaza aceata speta
Multumesc ptr raspuns