avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate gheorghelumina

Activitate gheorghelumina

Bună ziua,
Acordare de consultații juridice și reprezentare, fără instanta.

Multumesc

Editat : citare in intregime mesaj anterior @ Gabigabi67
Bună ziua,
Sunt angajata în funcția de consilier juridic, fără sa fiu înscrisă în Colegiul consilierilor juridici.
Pot sa închei un contract de colaborare/prestări servicii cu un Pfa, care sa fie considerat ca venit la acordarea indemnizației de creștere a copilului?
Va mulțumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Poprirea nu se poate infiinta pe bursele de studii acordate de stat(art 729 alin 7 CPC).
Cel mai indicat e sa platesti voluntar pana stingi debitul, in caz contrar se vor acumula dobanzi si o sa platesti mult si bine pt. 500 de lei.
Sau poti sa faci contestatie la executare poate asa reusesti ceva.
Mare atentie la tot.
Buna ziua, in luna septembrie anul trecut, am fost implicat intr-un accident de circulatie, datorita faptului ca am fost nevoit sa patrund in intersectie pana in momentul in care am avut vizibilitate, deorece pe marginea drumului erau plantati trandafiri netoaletati, astfel am intrat in coliziune cu un autoturism tico.
Pasagerul aflat in dreapta a acuzat dureri de umar si a chemat salvarea si astfel s-a complicat situatia, ramand cu o dovada de circulatie, pana la finalizarea anchetei.
In luna februarie 2015, s-a dispus clasarea pentru vatamare corporala din culpa, deoarece asa zisa victima nu a avut nimic si ca atare nu s-a depus plangere prealabila, ramand doar sanctiunea contraventionala prevazuta de codul rutier. Nu am primit nimic de la Parchet si nu am mai stiut nimic de situatia carnetului meu, dat fiind faptul ca am plecat sa muncesc in strainatate si cand m-am intors in luna august m-am interesat afland de clasare, m-am prezentant la inspectorat si m-i s-a intocmit un proces verbal prin care s-a dispus retinerea permisului, fapt pentru care am facut plangere contraventionala.
Inspectoratul judetean a trimis intampinare, unde este gresit eronata data la care s-a savarsit infractiunea fiind trecuta data de 19.08.2015, la aceea data incheindu-se procesul verbal de constatare, fapta intamplandu-se la data de 19.09.2014. Am facut intampinarea in care am aratat in fapt motivele pentru care am fost nevoit sa inaintez usor in intersectie, as mai avea nevoie de unele indrumari in ceea ce priveste intampinare, eventual un model si daca pot sa ating si acest aspect cu data gresita, daca ma ajuta intr-un fel greseala lor
Mentionez ca timp de mai bine de 5 luni cat am fost plecat in strainatate nu am solicitat dovada de circulatie, ce se elibereaza lunar pot sa invoc lucrul asta in intampinare ca fiind o compensare penru cele 2 luni primite sanctiune, ca urmare a abeterii????
Va multumesc tare mult pentru orice raspuns, mi-a ales ca depind de carnet, avand meseria de sofer si sa raman fara el ar fi groaznic.