avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire cont bancar student. Pot fi afectați ...
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire cont bancar student. Pot fi afectați părinții de acest lucru?

Buna ziua . In 2016 am încercat sa fac un împrumut de doar 500 de lei student fiind am zis sa încerc si culmea mi a fost acceptat cu toate ca aveam venit zero , am plătit primele 2 luni o suma infima in jur de 100 de lei după care nimeni nu a mai venit sa ridice rata . M-a refer la provident . Acum după doi ani mi s a efectuat o popriere pe contul bancar in urma unei decizii judecatoresti având de plata 1700 de lei asta mi s a spus de la banca , in schimb nu am fost înștiințat de nimeni altcineva . Nu am casa pe numele meu nu am salariu , doar o bursa de 600 de lei ... As vrea sa știi dacă acei 500 de lei mi au fost oferiti legal pentru ca mie mi se pare mai mult camata si dacă ii pote afecta cu ceva pe părinții mei (sechestru pe bunuri) sau dacă doar îmi vor oprii bani din cont
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gheorghelumina , utilizator 21:35, 21 Mai 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe parintii dvs nu-i afecteaza cu nimic (doar ca o sa sufere pentru dvs), insa pe dvs, da (mai ales ca viitorul va este in fata). Politica este urmatoarea: Provy a investit 500 lei in viitorul lor (nu al dvs), adica cu 500 lei o sa va mulga pe dvs (si pe altii ca dvs) toata viata, adica din 500 se fac 1700 si din 1700 se fac 25000 in cativa ani (repede), si ...daca nu curge, pica, si asa merge treaba.
Mare grija pe viitor, atentionati-va si colegii si prietenii si alti cunoscuti, si asa mai departe.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Poprirea nu se poate infiinta pe bursele de studii acordate de stat(art 729 alin 7 CPC).
Cel mai indicat e sa platesti voluntar pana stingi debitul, in caz contrar se vor acumula dobanzi si o sa platesti mult si bine pt. 500 de lei.
Sau poti sa faci contestatie la executare poate asa reusesti ceva.
Mare atentie la tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie 1700 lei din 2014, executare silita de 5000 lei in 2021 Vlad N. Vlad N. In 2014 am cerut de la Provident 1700 lei (nu mi-am primit salariul). In luna urmatoare am ramas fara loc de munca si cu datorii care se strangeau. In oct. ... (vezi toată discuția)
Bursa sociala sergiu2011 sergiu2011 Buna ziua. Avand in vedere ca mama e divortata de prin \'90,iar in momentul de fata e plecata in strainatate la munca,as dori sa imi spuneti daca la ... (vezi toată discuția)
Imprumut la provident b0gdanro b0gdanro Buna ziua, Eu stau in chirie cu inca cineva, sa-l numim fictiv Vasile. Un prieten de-al meu m-a rugat sa-l ajut sa-si scoata un imprumut de la Provident, ... (vezi toată discuția)