avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut la Provident
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut la Provident

Buna ziua,
Eu stau in chirie cu inca cineva, sa-l numim fictiv Vasile.
Un prieten de-al meu m-a rugat sa-l ajut sa-si scoata un imprumut de la Provident, mintind pe cei de la Provident ca el sta in chirie cu mine. A venit agentul la mine acasa, fiind si prietenul meu, au evaluat si i-au dat 1000lei. Eu i-am prezentat doar o factura de utilitati agentului, nu am semnat nimic, nu m-am legitimat. Celalalt chirias Vasile nu a stiut ca eu l-am ajutat pe prietenul meu sa obtina imprumutul.
Ieri, agentul de la Provident a venit la apartament si a fost doar Vasile acasa, agentul a spus ca-l cauta pe prietenul meu cu care ar sta in chirie... acesta nestiind a spus ca nu locuieste nimeni cu acel nume in chirie aici.
Din acest moment agentul a aflat ca defapt cel care a imprumutat nu sta aici cu chirie.
Intrebarea e urmatoarea, agentul poate face anumite demersuri impotriva mea si a lui Vasile daca prietenul meu nu mai plateste rata? Se poate ajunge la contactarea proprietarilor apartamentului?
Va mai veni agentul la apartamentul in care stau eu in chirie sau va incepe sa-l caute la adresa din buletin?
Legal poate sa-mi faca mie sau proprietarilor apartamentului ceva?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 09:36, 14 Ianuarie 2019
Legal nu poate sa va faca nimic nici dvs., nici lui Vasile, nici proprietarului.
Dar va pot trimite notificari la adresa unde statii in chirie, pe numele amicului mincinos. Le puteti ignora.
nu e chiar asa.....cititi pe site-ul provident cam ce pot face. in primul rand va pot cere restituirea imprumutului in 15 zile fara vreo justificare, dar dandu-si seama ca au fost mintiti in fata, va vor asteniza cu agentul la usa, vor da telefoane prin vecini, vor merge la administratorul blocului, etc. sa nu va treziti cu vreo plangere penala pt te miri ce.... ati intrat intr-un joc piramidal grav...
consecinta..veti fi astenizata de cei de la provident pana nu le restituiti imprumutul cu tot cu dobanda lor de 98% ! ca sa nu mai pun la socoteala certurile cu prietenul dvs adevarat care dupa a doua, a treia vizita neasteptata a agentului de la provident o sa inceapa sa va ia la intrabari si reprosuri!
sa speram ca domnul cu pricina isi va plati ratele la timp, atlfel, nervii dvs si nu numnai, vor fi pusi la grave incercari.
Pe mine ma intereseaza practic exact ce pot face. Din cate am inteles agentii nu sunt angajati Provident direct si nu au voie sa imi faca vizite, se poate considera hartuire, daca o fac pot foarte bine sa nu le deschid usa, sau sa-i invit sa-si continuie drumul.
E hartuire daca umbla pe la vecini, administratorul blocului.

Legal ma intereseaza ce poate sa-mi faca, ca daca continua cu vizite il pot da in judecata pentru haruire, agentul nu e angajat Provident si scrie in contract ca numai angajatii Provident poate sa-mi faca vizite.
Cata vreme nu ati luat dvs. imprumutul, nu au ce sa va faca, legal.
p.s. Iar ce scrie firma pe site-ul propriu ca poate sa faca, asta chiar ma lasa rece. Important este ce drepturi au conform legii, nu ce scriu ei ca pot sa faca.
Ultima modificare: Joi, 28 August 2014
smeagull, utilizator
Multumesc pentru lamuriri.

Alte discuții în legătură

Faliment personal (?!) ContSters163409 ContSters163409 Bună ziua, Fratele meu are între 3-5 credite bancare + provident + prieteni(camatar bani luati fara acte). Sunt curious dacă se poate face ceva în ... (vezi toată discuția)
Numar de contact mamy86 mamy86 Buna ziua,sunt divortata,cu copil de 5ani,custodie tutelara,tatal plecat in strainatate,nu respecta programul de vizita,nu am nr de contact,singurul mod de a ... (vezi toată discuția)
Imprumut la provident cirotic cirotic Am facut un imprumut la provident in valoare de 500 lei si trebuia sa dau inapoi 840,31 lei dar sa vina acasa agentul sa ia rata . Dupa 4 rate platite agentul ... (vezi toată discuția)