avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Datorie 1700 lei din 2014, executare silita de 5000 ...
Discuție deschisă în Executare silită

Datorie 1700 lei din 2014, executare silita de 5000 lei in 2021

In 2014 am cerut de la Provident 1700 lei (nu mi-am primit salariul). In luna urmatoare am ramas fara loc de munca si cu datorii care se strangeau.
In oct. 2014 mi-am vandut apartamentul, si m-am mutat la cabana familiei de la munte.
Am contactat Provident pentru a-mi plati datoria, doamna agent a spus ca nu mai au dosarul meu pentru ca a fost licitat la o firma de recuperatori. Voi fi contactat. Am incercat sa sun si la Provident la nr de contact si nu mi-au gasit dosarul, nu au stiut sa-mi zica nimic, doar ca sa-mi repete ce a spus doamna.
Am ramas cu acelasi nr de telefon pana in 2018 asteptand sa fiu contactat (printre altele), dar nu m-a contactat nimeni.
In dec. 2021 primesc 3 scrisori groase ca o carte, ca am pierdut in instanta si sunt nevoit sa achit 5000 lei intr-o zi, daca nu se va face executare silita (si mi-au dat pagini in care sa completez ce bunuri am pe numele meu, sa stie ce sa vina sa imi ia).
Nu le-am raspuns nimic, am poprire de 5000 lei pe cont.

Din 2018 l-am adus pe taicamio la adresa noua, om cu probleme de sanatate, handicap, la pat, netransportabil.
Sunt angajat la primarie ca si ingrijitor de persoana cu handicap, avand nevoie omul de atentie 24/7.
M-au lovit cu poprirea aceasta, nu doar ca am ramas fara 1/3 din salar care imi sunt popriti lunar, dar si faptul ca salariul il iau in cash, iar daca incerc sa platesc vreo factura pe net, nu pot, ca orice intra in cont, imi e poprit automat.

Problema:
1. Nu mi-au dat o sansa sa achit cand aveam bani.
2. Din 1700 au facut 5000 lei, asta e camatarie.
3. M-au judecat fara sa ma fi instiintat de asta. Culmea ca nu aveau adresa mea pentru proces, dar au avut-o pentru a-mi transmite ca m-au judecat.
4. Dupa 7 ani, si m-au prins in cel mai prost moment posibil. E saracie, sunt prins avand grija de un om bolnav, cheltuielile sunt imense.

Ce se poate face in situatia asta?

Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2022
Vlad N., utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:17, 12 Martie 2022
In dec. 2021 primesc 3 scrisori groase ca o carte

de la cine?
Nu le-am raspuns nimic, am poprire de 5000 lei pe cont.

de cand ?
Nu prea aveti ce face contestatie la executare e tardiv,trebuiau facute demersuri cand a fost instituita poprirea.
de la cine?

De la Birou executor judecatoresc, toate 3, acelasi lucru, trimise pe 3 date diferite.
datele trimise sunt:
05/01/2022
11/01/2022
12/01/2022

Precizez ca le-am primit pe toate 3 de-odata si au ajuns la mine in 15/01/2022.

de cand ?

Somatia e din 04/01/2022 (asta scrie la continut).
Data procesului ma gandesc ca e din 2021, de asta am trecut asa si-n titlu.
Instiintare debitor infiintare poprire conturi pe data de 10/01/2022.
Instiintare debitor infiintare poprire venituri pe data de 10/01/2022.
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2022
Vlad N., utilizator
suntem in martie, asa ca din pacate, sunteti bun de plata.
Putrati face contestatie la executare in termen de 15 zile de la data instituirii popririi ,in cazul dvs 10.01.Acum e tardiv..

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare silita a_m_r a_m_r Care este termenul in care se poate contesta o executare silita, de la data inceperii ei ? Dar daca nu am primit nici un fel de act procedural, am aaflat doar ... (vezi toată discuția)
Contestație la executare andreiusk andreiusk Bună ziua, dacă au trecut ce 15 zile, termenul în care poți depune contestația la executare, o mai poți face?? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Executare silita Adryan Preda Adryan Preda Salut, azi tocmai m-am trezit cu o citatie in care sunt informat ca a fost aprobata executarea silita ptr neplata unui credit bancar. N-am fost instiintat pana ... (vezi toată discuția)