avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestație la executare
Discuție deschisă în Executare silită

Contestație la executare

Bună ziua, dacă au trecut ce 15 zile, termenul în care poți depune contestația la executare, o mai poți face?? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters429609 , utilizator 09:27, 27 Iulie 2017
de depus o puteti depune dar intimatul probabil va sesiza ca ati depasit termenul si va cere respingerea contestatiei ca fiind tardiv formulata. Daca au trecut 2-3 zile peste cele 15 puteti incerca poate nu observa.
Ultima modificare: Duminică, 23 Iulie 2017
ContSters429609, utilizator
Si daca observa instanta ce faceti? Nu trebuie sa observe intimatul. Tardivitatea este o exceptie de ordine publica. @ patitul: va rog studiati inainte si nu mai induceti in eroare; oamenii chiar se bazeaza pe raspunsurile oferite in acest forum. In concluzie: degeaba depuneti contestatie - pt ca se va constata ca tardiv introdusa si riscati sa platiti si onorariile unui avocat degeaba.
Contează motivul pt care contestați, dacă e vb de o contestatie la titlu sau referitor la întinderea executării, înțelesul ei, puteți contesta oricând în interiorul termenului de prescriptie.
Altfel, contestați degeaba și pe banii dvs, dacă ați depășit 15 zile de la data comunicării sau de când ați aflat de executare.
Mai aveți posibilitatea sa fiți repus în termen dacă aveți motiv întemeiat.
Judecatorul nu are de unde stii data exacta a primirii comunicarii. Postasul lasa plicul in cutia postala si destinatarul o gaseste poate a doua zi sau poate dupa cateva zile cand revine la domiciliu.
Ba stie , data comunicarii e data postei de pe stampila, e problema debitorului cand se uita el la cutie..
Se poate sa nu primeasca nimic, poprirea infiintandu-se fara somatie, se poate trezi cu conturile blocate, termenul curgand de la aceasta data.

715 Termene
(1) Daca prin lege nu se prevede altfel, contestatia privitoare la executarea silita propriu-zisa se poate face in termen de 15 zile de la data cand:
1. contestatorul a luat cunostinta de actul de executare pe care-l contesta;
2. cel interesat a primit comunicarea ori, dupa caz, instiintarea privind infiintarea popririi. Daca poprirea este infiintata asupra unor venituri periodice, termenul de contestatie pentru debitor incepe cel mai tarziu la data efectuarii primei retineri din aceste venituri de catre tertul poprit;
3. debitorul care contesta executarea insasi a primit incheierea de incuviintare a executarii sau somatia ori de la data cand a luat cunostinta de primul act de executare, in cazurile in care nu a primit incheierea de incuviintare a executarii si nici somatia sau executarea se face fara somatie.
(2) Contestatia impotriva incheierilor executorului judecatoresc, in cazurile in care acestea nu sunt, potrivit legii, definitive, se poate face in termen de 15 zile de la comunicare.
(3) Contestatia privind lamurirea intelesului, intinderii sau aplicarii titlului executoriu se poate face oricand inauntrul termenului de prescriptie a dreptului de a obtine executarea silita.

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare. respinsa ca tardiva??? ancut75 ancut75 Somatie comunicata(cf sustinerii intimatului) 24.10.2012 - neurmata de acte sau forme de executare silita care sa conduca la executarea silita efectiva a ... (vezi toată discuția)
Intrebare adriana.georgiu adriana.georgiu de ce ar fi tardiva contestatia la executare desi s-a facut inlauntrul termenului de 15 zile cerut de art 401 cod pr.civ daca titlul executor este o sentinta ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare tardiva geo-vem geo-vem Ce sansa ori prin ce metoda, mai am sa ma opun unei executari daca am sarit din termen,si clar ar fi respinsa ca tardiva?As putea cu ocazia infiintarii popriri? (vezi toată discuția)