avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie la executare. Respinsa ca tardiva???
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie la executare. Respinsa ca tardiva???

Somatie comunicata(cf sustinerii intimatului) 24.10.2012 - neurmata de acte sau forme de executare silita care sa conduca la executarea silita efectiva a debitorului.

Primul act de executare silita: adresa de infiintare poprire comunicata angajatorului in data de 17.07.2015

Impotriva adresei de infiintare poprire si a intregii executari silite, debitorul face contestatie la executare silita in data de 28.07.2015, invocand perimarea, prescriptia.

Instanta solutioneaza exceptia tardivitatii raportandu-se la somatia din data de 24.10.2012??
Cel mai recent răspuns: ancut75 , utilizator 13:51, 2 Martie 2016
Art. 715

Termene

(1) Dacă prin lege nu se prevede altfel, contestaţia privitoare la executarea silită propriu-zisă se poate face în termen de 15 zile de la data când:

1. contestatorul a luat cunoştinţă de actul de executare pe care îl contestă;


Asadar, daca executorul are la dosar comunicarea prin agent procedural iar debitorul nu dovedeste ca in acea perioada nu a putut din motive obiective intra in posesia comunicarii somatiei, Alin 1 primeaza Aliniatului 2 care reprezinta un alternativ.

Sunt instante care, din comoditate, prefera aceasta tardivitate. Altele se duc pana la 15 zile de la poprire...

Ati vazut dosarul de executare?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2016
ContSters257745, utilizator
Multumesc pentru raspuns, nu am vazut dosarul de executare, se judeca la Petrosani unde are domiciliul debitorul(sotul).

Este vb de ctr. de credit 2008. Nu s-au mai facut plati din 2009.Cererea de excutare silia 23.11.2009

Intimatul s-a aparat cu privire la prescriptie ca ar fi existat candva in 2010 o suma de 7 lei intr un cont RF banc si care s-ar fi eliberat in contul B ca urmare a infiintarii popririi.

Cu privire la perimare Intimatul sustine ca s-au formulat cereri de continuare a executarii silie si prin urmare nu s-a perimat.

Ce m-a surprins foarte tare, a fost faptul ca instanta a solutionat exceptia tardivitatii raportandu-se la somatia din 2012 si nu la actul de executare silita contestat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire asupra conturilor Steluta98 Steluta98 Buna ziua. Cine ma poate indruma intr-un caz de drept civil ? In data de 01.09.2005 s-a solicitat un imprumut la o banca in valuare de 800€ . In ... (vezi toată discuția)
Contestație la executare andreiusk andreiusk Bună ziua, dacă au trecut ce 15 zile, termenul în care poți depune contestația la executare, o mai poți face?? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Acte care intrerup perimarea executarii silite ancut75 ancut75 Buna ziua, Aveti idee unde ma pot documenta cu privire la actele facute de catre executorul judecatoresc. Stiu ca sunt acte care intrerup perimarea, dar ... (vezi toată discuția)