avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire asupra conturilor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire asupra conturilor

Buna ziua.
Cine ma poate indruma intr-un caz de drept civil ?
In data de 01.09.2005 s-a solicitat un imprumut la o banca in valuare de 800€ .
In 2017,ianuarie,s-a pus poprire pe un cont al debitorului,asta dupa aproape 12 ani,debitorul avand de plata 1952.74€ si 1994.5 Ron cheltuieli cu executarea silita.
Nu inteleg,cum 12 ani nu a luat nimeni legatura cu debitorul si cum in acest timp s-a judecat totul in lipsa debitorului ajungandu-se la aceste sume de plata.
Ce se poate face in acest caz?Cum se poate ataca aceasta decizie de poprire asupra contului?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MihaiPetru , utilizator 15:04, 26 Ianuarie 2017
Buna ziua!
Puteti contesta executarea silita. Cred ca cel mai bun temei ar fi prescriptia dreptului de a cere executarea silita.
Grabiti-va, termenul de contestare, reglementat de art 715 NCPC nu este foarte generos:
"Art. 715: Termene
(1)Dacă prin lege nu se prevede altfel, contestaţia privitoare la executarea silită propriu-zisă se poate face în termen de 15 zile de la data când:
1.contestatorul a luat cunoştinţă de actul de executare pe care-l contestă;
2.cel interesat a primit comunicarea ori, după caz, înştiinţarea privind înfiinţarea popririi. Dacă poprirea este înfiinţată asupra unor venituri periodice, termenul de contestaţie pentru debitor începe cel mai târziu la data efectuării primei reţineri din aceste venituri de către terţul poprit;
3.debitorul care contestă executarea însăşi a primit încheierea de încuviinţare a executării sau somaţia ori de la data când a luat cunoştinţă de primul act de executare, în cazurile în care nu a primit încheierea de încuviinţare a executării şi nici somaţia sau executarea se face fără somaţie.
(2)Contestaţia împotriva încheierilor executorului judecătoresc, în cazurile în care acestea nu sunt, potrivit legii, definitive, se poate face în termen de 15 zile de la comunicare.
[...]"

Atentie, totusi, la un aspect: chiar daca a intervenit prescriptia dreptului de a cere executarea silita, asta nu inseamna ca datoria a fost anulata!

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, imi puteti spune, va rog, daca ptr un impozit datorat ... dsubti dsubti Buna ziua, imi puteti spune, va rog, daca ptr un impozit datorat primariei si neplatit din 2010 se poate aplica legea prescriptiei datoriilor si care este ... (vezi toată discuția)
Cale de atac echinacee echinacee Buna ziua! daca intr-o incuviintare executare silita,se mentioneaza,,fara cale de atac,, nu mai am posibilitatea de a depune contesteatie la executare? (vezi toată discuția)
Termen de contestare zllatan zllatan Buna seara ,va rog sa ma lamureasca cineva -care este termenul de contestare in istanta la o suspenadare a executarii silite emise de un executor ,,in baza ... (vezi toată discuția)