Care este termenul in care se poate contesta o executare silita, de la data inceperii ei ? Dar daca nu am primit nici un fel de act procedural, am aaflat doar ca am conturile poprite ?
Bun, am inteles, cum pot proba data la care am luat la cunostiinta de popriri ?
Pentru ca ele sunt poate deja infiintate de ceva vreme, dar eu nu stiu pentru ca folosesc doar cam odat pe luna conturile bancare, pentru plata utilitatilor.
Da, deci asa cum credeam si eu, nu exista o modalitate de a proba data la care am luat la cunostiinta de popriri. Nu ma mir, toate legile din tara asta sunt mai mult sau mai putin aproximative - lucru care nu este de natura sa asigure o practica uniforma in derularea actului de justitie, ci dimpotriva, lasa loc de decizii subiective asupra problemei,
Nu stiu cum si de ce credeati, dar e clar ca nu stiti ca sarcina probei incumba celui ce face o afirmatie. Dvs depuneti contestatia, daca se invoca tardivitatea, trebuie sa se probeze data cand ati primit instiintarea de poprire, pentru a se dovedi tardivitatea. deci nu dvs ci creditorul trtebuie sa probeze ca ati avut la cunostinta de poprire.
Dupa infiintarea popririi (atentie, nu neaparat totodata! Dar evident ca nici dupa 3 luni!), executorul emite o adresa de instiintare debitorului, prin care il informeaza cu privire la faptul ca i s-au poprit sumele prezente si viitoare din conturile bancare. Asa cum foarte bine vi s-a spus mai sus, dovada comunicarii acestei instiintari trebuie facuta de creditor.
Poprire salariala
arabolu
Buna ziua. M-a fost adus la cunostinta ca in urma cererii unui creditor, un executor judecatoresc a pus poprire pe salariu,situatie pe care o accept ca fiind ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie
Rokvit
Pensia o primesc in cont la BRD Group Société Generale în România,și este virată de Ministerul de Interne. Nu locuiesc în România și nu am niciun bun ... (vezi toată discuția)