Pensia o primesc in cont la BRD Group Société Generale în România,și este virată de Ministerul de Interne. Nu locuiesc în România și nu am niciun bun mobil sau imobil acolo. Am poprire pe pensie cf acțiunii unui executor judecătoresc deși în perioada noiembrie 2011 - iunie 2017 am încasat pensia în cuantum normal fără nicio poprire. Executarea silită, poprirea pe pensie a fost solicitată direct băncii și aceasta s-a conformat. Întrebarea mea este :după ce fac demersul necesar pentru a-mi fi virată pensia la o bancă autohtonă din țara în care am rezidenta, contul la BRD, nemaifiind alimentat, se mai poate da încă o hotărâre judecătorească pentru aceeași speță?? Cine și cum poate da ordin să-mi facă poprire pe pensie la banca din străinătate. Va mulțumesc!!
Nu veti scapa de executare schimband banca. Executorul poate trimite adresa de infiintare a popririi catre ordonatorul de plati si acesta retine direct. Este posibil ca pentru o perioada de timp sa reusiti sa ii pacaliti.
Buna ziua, vă mulțumesc pentru răspunsul dumneavoastră și vă rog să-mi expuneți câteva argumente cu temei legal. De ce nu s-a îndreptat de la început spre ordonatorul de plată și de ce "Adresa"... Trebuie trimis dosarul cauzei (copie legală) nu adresa. La bancă a fost trimis ordinul și adresa..., legea spune că trebuia trimis și dosarul. Poate mă puteți informa printr-un răspuns competent. Vă mulțumesc pentru amabilitatea și timpul acordat. O zi bună
Nu inteleg la ce adresa va referiti. Executarea silita se face conform Codului de Procedura Civila. Executarea silita nu inceteaza daca debitorul se sustrage de la plata obligatiilor ( inclusiv schimbarea conturilor bancare). Ministerul de Interne probabil ca are calitatea de tert poprit. Acesta a primit de la executorul judecatoresc o instiintare de infiintare a popririi. In baza aceste instiitari este obligat sa opereze retinerea.
Nu stiu la ce dosar va referiti. Executorul nu trebuie sa trimita dosarul de executare catre tertul poprit ( legea nu mentioneaza asa ceva).
Executorul trimite catre banca adrese de infiintare a popririi. Aceste adrese se emit aproape la toate bancile in acelasi timp si bancile raspund daca debitorul are cont sau nu acolo. Si opereaza in consecinta.
Nu înțeleg afirmația /deducția pe care o faceți dvs., când scrieți :<br>
*" Este posibil ca pentru o perioada de timp sa reusiti sa ii pacaliti."*<br>
și mai departe,scrieti: :*" debitorul se sustrage de la plata obligatiilor ( inclusiv schimbarea conturilor bancare)*" <br>
Cu permisiunea dvs. continui să citez :<br>
"Ministerul de Interne _*probabil*_ ca are calitatea de tert poprit"....Probabilitatea este ceva relativ ori aici nu discut despre probabilități. Nu,! SIGUR nu a primit nicio "înștiințare de poprire" sau de altă natură!!! <br>
<br>
*"Nu stiu la ce dosar va referiti. Executorul nu trebuie sa trimita dosarul de executare catre tertul poprit ( legea nu mentioneaza asa ceva)."* !!!???? <br>
*"" Executorul trimite catre _banca adrese_ de infiintare a popririi. Aceste adrese se emit _aproape la toate bancile in acelasi timp_ si bancile raspund daca debitorul are cont sau nu acolo. Si opereaza in consecinta.""* <br>
În concluzie, explicațiile scrise de dvs., sunt evazive, generale și cu multe presupuneri. Nu vrea să fiu malițios dar asta este opinia mea. Vă mulțumesc oricum pentru interesul și timpul acordat la răspunsuri. O zi bună!!
Va rog sa aveti in vedere prevederile art. 783 Cod procedura Civila - Infiintarea popririi. Nu are rost sa dau copy paste. Ceea ce am precizat eu isi gaseste temeinicia in Sectiunea a 3-a din Executare Silita - si anume "Poprirea".
Incercati sa cititi si art. 787.
Prin schimbarea contului bancar, va sustrageti de la plata. Corect? Astfel, executarea va continua daca creditorul va starui in executare, iar mai devreme sau mai tarziu, se vor identifica conturile in care vi se vireaza sumele de bani.
Daca Ministerul nu a primit inca adresa de infiintare a poprii, cu siguranta va primi si va avea calitate de tert poprit, fiind obligat sa retina.
O zi buna