avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poprire la banca, dar SC nu are conturi deschise
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprire la banca, dar SC nu are conturi deschise

In momentul transmiterii adresei de poprire, la banca respectiva societatea in cauza nu avea niciun cont deschis. S-a comunicat executorului ca SC nu are conturi deschise si i s-a restituit poprirea.
La o luna dupa, SC isi deschide cont, creditorul acuzand ca banca a incalcat legea pt ca nu a pus automat poprire pe contul deschis ulterior.
Ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: MONICA ROXANA Voinea , Consultant credite si finantari 23:59, 25 Martie 2011
Sfatuiti creditorul sa citeasca cu atentie art. 452 alin (1) Cod de procedura Civila. Daca nu intelege, sa mai citeasca odata.

Pentru ca, la momentul primirii de catre banca a adresei de poprire, nu exista un raport juridic intre banca si debitor, banca nu este tert poprit. In mod normal, la incuviintarea executarii silite prin poprire, onorata Instanta de executare ar trebui sa verifice existenta raportului juridic intre debitor si tertul poprit si abia apoi sa incuviinteze executarea, dar putini sunt judecatorii ce stiu executare silita.
Banca va fi tert poprit doar daca se revine cu o noua adresa de infiintare a popririi dupa deschiderea contului bancar al debitoarei.
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2011
ContSters199098, utilizator
poprirea sumelor din conturilor clientilor se face numai din conturi active, deci care sunt deschise la momentul comunicarii popririi. Daca la comunicarea popririi la banca, societatea nu avea cont deschis, aceasta poprire nu are obiect. Cum contul a fost deschis ulterior popririi, banca nu poate proceda la executarea acesteia in baza notificarii vechi, decat daca se revine cu o noua notificare privind poprirea comunicata dupa deschiderea contului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)
Popriri din salar carasclaudiu carasclaudiu Buna ziua. Daca ptrintr-o sentinta judecatoreasca am de primit o suma (taieri de salarii ilegale) aferenta anului 2010, iar momentan am o poprire care a fost ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu ion predescu ion predescu un salariat are in prezent 3 popriri. Acestea au venit la societate de la 3 executori diferiti. Salariatul prezinta angajatorului o noua incheiere cu o alta ... (vezi toată discuția)