avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

poprire salariu

un salariat are in prezent 3 popriri. Acestea au venit la societate de la 3 executori diferiti. Salariatul prezinta angajatorului o noua incheiere cu o alta suma de plata de la un alt creditor(o alta banca). Aceasta incheiere salariatul a primit-o la domiciliu acum 2 ani, insa a platit singur pana acum suma mentionata in incheierea respectiva.Este angajatorul obligat sa tina cont de aceasta noua incheiere in momentul stabilirii sumelor de plata pentru cei 3 creditori de pana acum? Trebuie sa plateasca angajatorul si suma aferenta acestui nou creditor?
Cel mai recent răspuns: ion predescu , utilizator 18:49, 7 Iunie 2016
ion predescu a scris:

....Salariatul prezinta angajatorului o noua incheiere cu o alta suma de plata de la un alt creditor(o alta banca). ....


Angajatorul a fost instiintat de infiintarea popririi , in aceasta situatie?
Da de catre salariat.
Angajatortul trebuia înştiinţat de către executorul judecătoresc prin emiterea unei adrese de înfiinţare a popririi.


Art. 782 C.proc.civ.
Înfiinţarea popririi

(1) Poprirea se înfiinţează fără somaţie, în baza încheierii de încuviinţare a executării, prin adresă în care se va preciza şi titlul executoriu în temeiul căruia s-a înfiinţat poprirea, ce va fi comunicată celei de-a treia persoane arătate la art. 780 alin. (1), împreună cu încheierea de încuviinţare a executării sau un certificat privind soluţia pronunţată în dosar. Despre măsura luată va fi înştiinţat şi debitorul, căruia i se va comunica, în copie, adresa de înfiinţare a popririi, la care se vor ataşa şi copii certificate de pe încheierea de încuviinţare a executării sau de pe certificatul privind soluţia pronunţată în dosar, şi titlul executoriu, în cazul în care acestea din urmă nu i-au fost anterior comunicate.

(2) În adresa de înfiinţare a popririi i se va pune în vedere celei de-a treia persoane, care devine, potrivit alin. (1), terţ poprit, interdicţia de a plăti debitorului sumele de bani sau bunurile mobile pe care i le datorează ori pe care i le va datora, declarându-le poprite în măsura necesară pentru realizarea obligaţiei ce se execută silit.

(3) Adresa de înfiinţare a popririi va cuprinde numele şi domiciliul debitorului persoană fizică ori, pentru persoanele juridice, denumirea şi sediul lor, precum şi codul numeric personal sau, după caz, codul unic de înregistrare ori codul de identificare fiscală, dacă sunt cunoscute.

(4) În cazul în care se solicită înfiinţarea popririi pentru toate conturile unei persoane fizice sau juridice, inclusiv pentru conturile subunităţilor fără personalitate juridică ale acesteia din urmă, se vor indica, dacă sunt cunoscute, elementele de identificare pentru fiecare cont în parte, respectiv pentru fiecare subunitate fără personalitate juridică a debitorului persoană juridică.

(5) În cazul în care adresa de înfiinţare a popririi se transmite unei unităţi operaţionale a unei instituţii de credit, poprirea va fi înfiinţată numai asupra conturilor pe care debitorul urmărit le are deschise la acea unitate. Dacă debitorul nu are cont deschis la unitatea instituţiei de credit sesizate, aceasta va informa executorul cu privire la conturile deschise de debitor la alte unităţi operaţionale.

(6) Dispoziţiile alin. (2) sunt aplicabile şi în cazurile în care poprirea se înfiinţează asupra titlurilor de valoare sau a altor bunuri mobile incorporale urmăribile ce se află în păstrare la unităţi specializate.

(7) În cazul în care poprirea a fost înfiinţată ca măsură de asigurare şi nu a fost desfiinţată până la obţinerea titlului executoriu, se va comunica terţului poprit o copie certificată de pe titlul executoriu în vederea îndeplinirii obligaţiilor prevăzute la art. 786. Titlul executoriu va fi însoţit de o adresă care va cuprinde numele şi domiciliul debitorului persoană fizică ori, pentru persoanele juridice, denumirea şi sediul, precum şi codul numeric personal sau, după caz, codul unic de înregistrare ori codul de identificare fiscală, dacă sunt cunoscute, numărul şi data adresei în baza căreia s-a înfiinţat poprirea asigurătorie, numărul dosarului de executare şi datele de identificare a contului în care a fost consemnată suma poprită asigurătoriu.

(8) După înfiinţarea popririi, orice alt creditor al debitorului poprit va putea să poprească aceeaşi creanţă până la eliberarea sau distribuirea sumelor rezultate din poprire, cu respectarea dispoziţiilor art. 786.
Salariatul a dorit ca toate debitele sale sa se limiteze la o retinere de 50% din salariu, adica inclusiv cea neprezentata pana acum anajatorului.Deci avand in vedere cele prezentate angajatorul va da curs si ultimului document prezentat de salariat?
Consider ca nu poate sa-i dea curs, atat timp cat nu a fost instiintat de catre un executor judecatoresc.

Alte discuții în legătură

Infiintare poprire ContSters31759 ContSters31759 Buna ziua, As vrea sa-mi spuna cineva, va rog, care sunt documentele pe care trebuie sa le elibereze angajatorul, in momentul in care primeste o instiintare ... (vezi toată discuția)
E corect? Lili---lili Lili---lili As vrea si eu sa stiu daca e legal sa se retina bani din pensia mamei de catre primarie, unde nu a fost achitat impozitul pe anul trecut, banii se retin fara ... (vezi toată discuția)
Retineri din salariu ContSters146823 ContSters146823 Care sunt situatiile in care un angajator poate opera retineri din salariu? Angajatorul poate opera retineri din salariu - ex. instiintare de poprire de la ... (vezi toată discuția)