avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Activitate mihailescumihai

Activitate mihailescumihai

E posibil sa ma tina sub control judiciar si ani de zile ?
2 luni sunt decand astept raspunsul la presupusa cerere pe care avocatul mi-a spus ca a trimiso. Sunt 5 luni decand sunt sub control judiciar. Se pare ca inca mai stau mult si bine aici. Am lucrat timp de 3 luni dupa ce m-au eliberat din arestul preventiv dar momentan nu lucrez. De aceea caut o solutie sa pot pleca cat mai rapid de aici, fiindca ma duce la sapa de lemn. Dupa cum ati spus mai sus e posibil sa ma tina pana cand o sa fie procesul si ala poate sa fie chiar si peste 2 ani, 3 sau cine stie. Deci trebuie sa-mi iau gandul ca o sa pot pleca acasa..
Avand in vedere ca deja au trecut 2 luni si ceva decand astept vesti de la actualul avocat si niciodata nu ma suna, ma amana tot timpul si imi spune ca o sa ma sune el, ma gandesc sa renunt la el si sa imi iau avocatul roman despre care am vorbit. Avand in vedere ca isi practica meseria aici si mi l-a recomandat si ambasada, tind sa cred ca o sa-si faca treaba. Dupa spusele lui pentru a putea pleca cat mai repede si mai usor din tara o sa depuna cerere pentru schimbarea controlului judiciar cu controlul judiciar pe cautiune.
Din cate imi spuneti am intrat intr-o problema destul de complicata si serioasa....sper doar sa nu iasa rau la sfarsit.
Momentan nu am dosarul, doar numarul la dosar. Fiindca deja dosarul este plecat din Naxos la o curte superioara si trebuie sa merg din nou pe alta insula sa iau dosarul. Avocatul mi-a spus ca nu ar fi asa greu sa aibe acces la dosar. E indicat sa merg sa il platesc si sa ii dau numarul la dosar, sau sa merg sa iau dosarul si sa i-l dau personal ?
Totul a inceput pe 9 iulie cand am fost sunat de un prieten care lucreaza in aeroport la securitate cum ca a prins un cetatean de origine albaneza care incerca sa se imbarce intr-un
avion cu ajutorul actului meu de identitate. Mentionez ca pana in momentul acela nu
am stiut ca nu am buletinul.
Mi-a recomandat sa merg cat mai repede la aeroport sa rezolv problema. In momentul cand m-a sunat era in jur de ora 16-16:30 ceva de genul. Am sunat alt prieten care lucra ca sofer la o companie pentru transferuri la diferite hoteluri si am mers cu el la aeroport. Am ajuns acolo in jur de ora 18:30, prietenul politist de la securitate ma astepta, m-a dus inauntru la superiorii lui, in momentul acela l-au scos pe el afara si am ramas doar eu.
Le-am explicat ca l-am pierdut si ca n-am stiut pana in momentul respectiv fiindca nu mi-a trebuit buletinul si nu am verificat. Le-am aratat portofelul unde il tineam, de fel deteriorat
si rupt unde aveam si 1400 de euro reprezentand banii de la hotel in urma muncii prestate.
Le-am dat numarul de telefon de la menegerul de la hotel, a confirmat ca banii sunt de acolo, dar degeaba. Mi-au retinut banii si m-au acuzat ca banii sunt in urma vanzarii buletinului. M-au acuzat ca mi-am vandut buletinul pe 500 de euro fiindca asa a declarat albanezul.
Am fost retinut, si dus in arest preventiv in Fira, capitala insulei. Acolo am spus iar ca l-am pierdut, am stat noaptea respectiva acolo si in dimineata urmatoare m-au trimis pe alta insula in Naxos. Acolo din nou le-am spus ca l-am pierdut si ca nu stiu nimic cum a ajuns la dansul buletinu. Mi-am cerut avocat din oficiu si translator fiindca vorbesc doar engleza, dar mi-au spus ca n-au si mi-au dat unul in engleza.
Cand au ascultat si povestea albanezului pentru el au gasit translator si l-au audiat. Dupa ce i-au ascultat povestea albanezul a declarat ca l-a gasit intr-un bar in Santorini. A declarat ca in aeroport a spus ca i l-am vandut pentru 500 de euro fiindca politistii din aeroport l-au batut si l-au obligat sa zica asta.
Dupa ce a declarat ca l-a gasit mi-au dat drumul dar cu 2 conditii;
1: sa nu parasesc tara
2: sa ma prezint in fiecare luna intre 1-5 la politie sa semnez

Au stabilit suma de 1500 euro pe moment ca cautiune.

Nu e nicio dovada concludenta pentru care sa ma retina si nici nu e declaratia albanezului
sa ma acuze de ceva.

Mi-au spus sa platesc 1500 de euro sa mi se ridice interdictia. N-am avut bani pe moment fiindca mi-a luat politia toti banii, am asteptat poate era vreo cale sa se poata faca vreo tranzactie fiind situatia cu criza dar nimic. A venit mama pana in Grecia cu banii dar in momentul cand i-am avut judecatorul a suspendat cazul fiindca era deja sfarsitu lunii si incepea august si domn judecator si-a luat vacanta..
Din septembrie am platit avocatul din oficiu si l-am pus sa trimita o cerere ( din ceea ce a spus el ) prin care demostrez de la medic ca mama este bolnava, respectiv este in depresie foarte mare sa pot pleca in Romania.. Dar din septembrie pana acum a trecut ceva timp si tot ma amana de fiecare data cand il sun, tot spune ca asteapta decizia...
Nu este nimic concludent care sa ma acuze direct, nu este nici macar vreun martor, decaratie sau ceva de genul, absolut nimic. Doar banii aceia care mi i-au luat in aeroport.
Cam asta este povestea detaliata.

Stiu ca este costisitor, am cheltuit foarte multi bani pana acum dar daca stiu ca as avea aparare buna m-as risca inca odata sa platesc avocat sa am aparare si sa incerce sa imi rezolve interdictia. M-am saturat sa stau aici, a trecut destul demult timp...vine craciunul si eu tot sunt aici pentru un amarat de buletin... Si din cate am inteles Grecia nu are un timp anume pentru procese, poate sa fie si peste 4-5 ani si eu tot sa fiu blocat aici cu controlul judiciar...si asta ma cam inspaimanta.
A facut legatura cu banii fiindca in aeroport mi-au retinut suma de 1400 euro, practic mi i-au confiscat. Fiecare bancnota a fost scrisa intr-un raport si am semnat pentru el. Initial politistii din aeroport mi-au zis ca l-am vandut pentru 500 euro doar. Deci eu aveam mai mult de 500 de euro la mine... Din cate am inteles au zis ca am vandut buletinul albanezului si ca asteptam in afara aeroportului sa se imbarce in avion.
Nici eu nustiu ce sa cred si ce sa fac in situatia data. Fiindca vreau sa imi iau o aparare buna cand va fi procesul, nu sa am acelasi avocat care din cate vad nu face mai nimic. Dar ma tem sa nu dau bani degeaba sa ma lovesc de acelasi tip de avocat.. Si totodata vreau sa rezolv si interdictia fiindca pierd timpul degeaba aici. Sunt foarte confuz si nustiu cum e cel mai bine sa actionez...
Am vorbit cu un avocat roman care isi practica meseria aici in Grecia si este de parere ca sunt judecat pentru banii gasiti asupra mea cand am mers la aeroport. Daca nu mergeam la aeroport nu as fi avut nicio problema. Daca as fi stiut n-as fi mers. Oricum pentru bani am contractul de munca, pot justifica banii. Martori nu ar putea fi, daca ar fi avut ceva martori ar fi fost albaneji la fel, nu ma gandesc ca s-ar fi bagat vreunul martor fiindca mai toti nu au acte si sunt trimisi rapid in tara + interdictie. As avea si eu martori sa aprobe exact unde am fost in momentul savarsirii faptei.
Avocatul roman imi cere 1000 euro sa ma reprezinte + 700 euro pt cererea schimbarii controlului judiciar cu controlul judiciar pe cautiune. Are rost sa platesc atatia bani ? Sau mai bine astept.. Cat ar putea tine controlul judiciar ?
Initial l-au pus sa semneze ( l-au obligat fiind batut ) ca i l-am vandut. Toata treaba s-a intamplat pe insula Santorini. Apoi cand am fost transferati amandoi in Naxos ( alta insula ) fiindca in Santorini nu au judecatorie, au doar sectia de politie, a declarat ca a fost batut si obligat sa semneze ca i l-am vandut. A spus ca l-a gasit ( intr-un bar pe care il frecventam). Deci dupa cum ma gandesc eu, daca chiar asa e, demersurile au fost facute deja de politie din Santorini si s-a mers mai departe in Naxos demersurile erau facute deja si am fost audiati. Dupa audieri pe el l-au trimis inapoi in Albania si eu am fost eliberat pe control judiciar fiind cercetat inca probabil pentru banii ce i-am avut asupra mea in momentul cand am mers la aeroport sa rezolv problema, dupa ce l-au prins. Altfel nu mi-as explica de ce nu s-a rezolvat pe moment problema din clipa in care tipul a declarat ca l-a gasit.
Au spus ca imi trebuie un termen de judecata si trebuie sa imi puna interdictie fiindca daca plec din tara nu ar avea control asupra mea si nu sunt siguri ca m-as prezenta la proces.
Avocatul este destul de varstnic, probabil peste 50 si ceva de ani deci ar putea avea ceva experienta, dar nustiu cat de priceput este. Este acelasi avocat din oficiu, doar ca i-am platit onorariul dupa si i-am semnat. Treaba e ca nu mi-a dat nicio chitanta, sau ceva de genul pentru banii pe onorariu... si ma gandesc ca e imposibil sa asteptam 2 luni pentru un raspuns la o cerere.
Probabil trebuie sa imi caut alt avocat.
Pentru cazul de genul, daca nu am o aparare buna, as risca inchisoarea? Daca da, cat ? Avand in vedere ca nu am avut antecendente penale inainte.

Multumesc pentru raspuns, domnule avocat Lascoschi !
Nu. A incercat sa treaca asa cum e, fara nicio modificare. Treaba e ca, atunci cand l-au prins in aeroport politia l-a batut in asa hal incat l-a obligat sa zica ca i l-am vandut. Cand a fost audiat apoi la parchet, cu translator, a declarat ca l-au batut si l-au obligat sa semneze ceva ce nu e adevarat, fiindca tipul nici nu stia greaca si nu a stiut ce a semnat. A spus ca l-a gasit si ca nu e adevarat ca i l-am vandut fiindca nu puteam sa comunicam intre noi, el nestiind greaca sau engleza, iar eu vorbesc doar engleza lucrand in domeniul turistic iar cand s-a intamplat fapta eram in locuri total diferite. Practic nu au nicio dovada, probabil sperau ca, cu declaratia albanezului sa fiu acuzat, sau nustiu ce gandeau.

Am avocatul din oficiu, pe care l-am si platit ulterior. Treaba e ca ma gandesc ca mi-a luat banii si mi-a tras teapa. L-am pus sa faca cererea sa mi se ridice interdictia, mi-a spus ca a trimiso si de 2 luni tot zice ca asteptam raspunsul. E posibil sa dureze asa mult un raspuns la o cerere ? Sau si-a batut joc de mine ?
In urma cu aproximativ 5 luni mi-am pierdut buletinul. Un tip de origine albaneza l-a gasit si a incercat sa se imbarce intr-un avion si a prezentat buletinul meu la check-in. L-au retinut si ulterior am fost chemat si eu la aeroport unde m-au retinut, m-au audiat, le-am spus ca l-am pierdut iar albanezul a declarat ca l-a gasit si am fost eliberat pe control judiciar. Mi-au luat si suma de 1400 de euro care ii aveam la mine cand am mers la aeroport. Am fost acuzat ca l-am vandut albanezului.
In controlul judiciar au incadrat si partea cu interdictia de a parasi tara.
A fost stabilita pe moment suma de 1500 euro ca cautiune, dat fiindca mi-au confiscat toti banii nu i-am avut sa platesc suma stabilita.
Am pus avocatul din oficiu sa trimita o cerere pentru a se ridica interdictia, iar ca motiv am pus cum ca respectiv unul din parinti, mama este in depresie mare.. problema e ca a trecut in jur de 2 luni si ceva decand a trimis cererea si intotdeauna imi zice ca inca asteptam raspunsul. Nustiu ce sa fac.
Ce alternative as avea ? Ce pot face sa mi se ridice interdictia cat mai repede? Si care sunt metodele ? Nu vreau sa stau aici ani de zile sub control judiciar...

Multumesc.