Daca e vorba de Grecia si de instantele de acolo doar un avocat grec va poate ajuta in aceasta privinta.
Grecia are propriile ei legi si va supuneti acestora.
Nu se aplica legile romane.
Probabil ca albanezul a zis ca ati vandut cartea de identitate.
Nu inteleg totusi un lucru.
A incercat sa treaca cu cartea de identitate a dvs. nemodificata sau a facut cumva cu poza lui sa apara?
Sau a falsificat tot actul?
Nu. A incercat sa treaca asa cum e, fara nicio modificare. Treaba e ca, atunci cand l-au prins in aeroport politia l-a batut in asa hal incat l-a obligat sa zica ca i l-am vandut. Cand a fost audiat apoi la parchet, cu translator, a declarat ca l-au batut si l-au obligat sa semneze ceva ce nu e adevarat, fiindca tipul nici nu stia greaca si nu a stiut ce a semnat. A spus ca l-a gasit si ca nu e adevarat ca i l-am vandut fiindca nu puteam sa comunicam intre noi, el nestiind greaca sau engleza, iar eu vorbesc doar engleza lucrand in domeniul turistic iar cand s-a intamplat fapta eram in locuri total diferite. Practic nu au nicio dovada, probabil sperau ca, cu declaratia albanezului sa fiu acuzat, sau nustiu ce gandeau.
Am avocatul din oficiu, pe care l-am si platit ulterior. Treaba e ca ma gandesc ca mi-a luat banii si mi-a tras teapa. L-am pus sa faca cererea sa mi se ridice interdictia, mi-a spus ca a trimiso si de 2 luni tot zice ca asteptam raspunsul. E posibil sa dureze asa mult un raspuns la o cerere ? Sau si-a batut joc de mine ?
Depinde și cat de priceput e avocatul.
Dacă nu e prea grozav nu prea se descurca el ca nu prea are aptitudini Daria ceasta nu înseamnă că v-a tras teapa.
În Grecia se bate tare de politie.
Problema este ca dacă a declarat asa exista probleme dar numai declarația lui e insuficienta după aprecierea mea.
Pentru a avea termen de judecată mai scurt avocatul trebuie sa se forțeze și el puțin dar sa și știe sa o facă.
Mai bine angajați alt avocat.
Din ce ziceți eu nu observ probe și sa fiți ținut acolo e ceva în neregula.
Initial l-au pus sa semneze ( l-au obligat fiind batut ) ca i l-am vandut. Toata treaba s-a intamplat pe insula Santorini. Apoi cand am fost transferati amandoi in Naxos ( alta insula ) fiindca in Santorini nu au judecatorie, au doar sectia de politie, a declarat ca a fost batut si obligat sa semneze ca i l-am vandut. A spus ca l-a gasit ( intr-un bar pe care il frecventam). Deci dupa cum ma gandesc eu, daca chiar asa e, demersurile au fost facute deja de politie din Santorini si s-a mers mai departe in Naxos demersurile erau facute deja si am fost audiati. Dupa audieri pe el l-au trimis inapoi in Albania si eu am fost eliberat pe control judiciar fiind cercetat inca probabil pentru banii ce i-am avut asupra mea in momentul cand am mers la aeroport sa rezolv problema, dupa ce l-au prins. Altfel nu mi-as explica de ce nu s-a rezolvat pe moment problema din clipa in care tipul a declarat ca l-a gasit.
Au spus ca imi trebuie un termen de judecata si trebuie sa imi puna interdictie fiindca daca plec din tara nu ar avea control asupra mea si nu sunt siguri ca m-as prezenta la proces.
Avocatul este destul de varstnic, probabil peste 50 si ceva de ani deci ar putea avea ceva experienta, dar nustiu cat de priceput este. Este acelasi avocat din oficiu, doar ca i-am platit onorariul dupa si i-am semnat. Treaba e ca nu mi-a dat nicio chitanta, sau ceva de genul pentru banii pe onorariu... si ma gandesc ca e imposibil sa asteptam 2 luni pentru un raspuns la o cerere.
Probabil trebuie sa imi caut alt avocat.
Pentru cazul de genul, daca nu am o aparare buna, as risca inchisoarea? Daca da, cat ? Avand in vedere ca nu am avut antecendente penale inainte.
Multumesc pentru raspuns, domnule avocat Lascoschi !
Mie nu imi pare sa rezulte vinovatia dvs.
Ca a zis albanezul ca i-ati vandut actul e fix zero.
Ca a vrut sa mearga cu actul dvs. ca l-a gasit dupa cum ziceti iarasi nu va dovedeste vinovatia, mai ales ca frecventati acel bar.
Sunteti unul contra unu...si e fix zero...pentru organele de urmarire penala...
Doar sa nu existe martori care sa sustina ca i-ati vandut actul...
In mod normal nici macar nu ar trebui sa existe o masura preventiva care sa va restranga libertatea de miscare.
Care e problema ca ati vrea sa mergeti in Romania?
Nu e tara dvs.?
Daca vroiati sa mergeti in Siria ii intelegeam sa aiba rezerve...dar nicidecum in Romania...
Referitor la avocat nu cred ca ar conta ce varsta are ci ceea ce se poate ocupa sa faca si mai ales ceea ce stie sa faca...
O problema cu avocatii din oficiu este aceea ca se tem sa fie prea incisivi ca nu mai primesc bani si ei traiesc in primul rand nu din banii clientilor ci in banii statului...si daca nu sunt docili le pot fi taiate subventiile ( adica dreptul de a merge des ca sa isi ia bani...de la stat...)
Nu in mod direct...ci indirect...si ei stiu asta...